Dimitrov, ki si je v teniške svetu prislužil vzdevek "Baby Federer", je izločil prvega igralca sveta, ki je za poraz okrivil slabo pripravo, saj zaradi poškodbe gležnja ni mogel trenirati in se pripraviti na turnir tako, kot bi si želel, je pojasnil Đoković, ki si je desni gleženj poškodoval na tekmi Davisovega pokala proti ZDA, s poškodbo pa je igral tudi na minulem mastersu v Monte Carlu.

Ob tem je srbski zvezdnik dodal, da še do sobote ni vedel, če bo v Madridu sploh lahko zaigral. Kljub temu je le priznal, da ga je premagal boljši nasprotnik. "Nisem se dobro pripravil na madridski masters, vendar pa ne želim iskati izgovorov za poraz. Dal sem vse od sebe, najboljše, kar lahko v tem trenutku, ampak očitno moja igra ni na takšni ravni, kot je bila v Monte Carlu," je dejal Đoković.

"Seveda pa si Dimitrov zasluži čestitke, saj je bil danes boljši igralec na terenu. Odlično je igral, dobro serviral in menjaval ritem igre, tako da si je zaslužil zmago," je še dodal priljubljeni Nole, ki 12 dni po zmagi v Monaku zaradi poškodovanega gležnja ni loparja prijel v roke.