Naslednji nasprotnik Slovenije bo reprezentanca Švice, ki igra zares odlično. Morda je to celo najtežji dvoboj, ki bi lahko Rise čakal po tekmi za biti ali ne biti z Danci. Švica je porazila Švedsko, Kanado in Češko ter tako dokazala, za kako kakovostno moštvo gre. Omenjeni dvoboj tako prihaja v najbolj neprimernem trenutku. Po drugi strani pa je dobra forma lahko tudi past za Švicarje, saj se v tem trenutku v svojih čevljih počutijo izredno udobno in jih zna Slovenija s trmasto igro presenetiti. A potrebni bosta levja borba in perfektna predstava.

V reprezentanci imamo tri vratarje, vodstvo pa dobro ve, v kakšni formi so. Morda Robert Kristan ne deluje najbolj zanesljivo, a selektor Matjaž Kopitar najbolje ve, koga mora postaviti v gol. Vsekakor so vsi trije vratarji izredno kakovostni, je pa dejstvo, da imamo tudi na tem mestu še nekoliko rezerve.

Najbolj v oči bodejo neizkoriščene priložnosti. Prepričan sem, da če bi Slovenija zabila kakšen gol več, da bi se igralci v igri bolj sprostili in da bi vse skupaj nemudoma izgledalo precej bolje. Plošček enostavno noče v gol. Priložnosti si slovenska reprezentanca pripravi, a je nato pred golom nasprotnika premalo konkretna. V moštvenih športih je pač tako, da se morata poklopiti tako obrambna kot napadalna igra, če želimo priti do dobrih rezultatov. Prostora za napredek je tako še ogromno, pomembno pa je, da reprezentanca ne obupa in do zadnjega verjame v obstanek v elitni hokejski druščini.