O vključevanju družbene odgovornosti v strategijo podjetja bo govorila dr. Nadya Zhexembayeva iz IEDC, na razpravi, ki bo sledila, pa bodo svoje izkušnje predstavili Sandi Češko, soustanovitelj Studia Moderna, Francesco Vercesi, član uprave v Unicredit banki Slovenija, Mirjana Matešić, izvršna direktorica Hrvaškega poslovnega sveta za trajnostni razvoj, in Paweł Niziński, predsednik uprave podjetja GoodBrand CEE Poljska.

Udeleženci konference bodo lahko prisluhnili tudi predavanju o vplivih družbeno odgovornih projektov na razvoj zaposlenih in zaposlovanja. Proces vključevanja in motiviranja zaposlenih za izvedbo družbeno odgovornih projektov ter zasnovo vizije in tehnike vključevanja za gradnjo odgovorne poslovne kulture bo predstavila Elaine Cohen, ustanoviteljica podjetja BeyondBusiness iz Izraela. O novih oblikah partnerstev med gospodarskim sektorjem in socialnimi iniciativami pa bodo na okrogli mizi razpravljali mednarodno priznani socialni podjetniki člani Ashoke, Norbert Kunz iz nemškega podjetja Iq-consults, Aron Jakob iz Fruit of care, Madžarska, Aureliusz Leżeński iz fundacije Robinson Crusoe iz Poljske.

Predavanjem bodo sledile praktične delavnice, kjer bodo udeleženci konference imeli priložnost poiskati odgovore na vprašanja, kakšna je vloga vseh ravni zaposlenih, vključno z menedžmentom in HR oddelki, pri strateškem načrtovanju družbene odgovornosti. Delavnice bodo prinesle tudi napotke za spodbujanje kreativnih idej na področju družbeno odgovornih projektov, udeleženci pa bodo imeli priložnost iz prve roke spoznati načine za iskanje inovativnih rešitev pri vključevanju širšega okolja v svoje družbeno odgovorne strategije.

Več o konferenci lahko preberete na spletni strani www.mdos.si.