John Tomic je v ponedeljek na madridskem sodišču, s čimer pa se ne strinja monaški igralec. Drouet, ki se je zaslišanja udeležil z odrgninami na obrazu, s povojem na nosu in opornico okoli vratu, namreč trdi, da je Tomic starejši več mesecev z njim ravnal kot s psom.

Po besedah Droueta je do incidenta prišlo pred poletom iz Nice v Madrid. Oče 53. igralca sveta je namreč Drouetu naročil, naj gre pred odhodom na letališče v trgovino po mleko, a igralec zaradi pomanjkanja časa tega ni želel storiti. Spor naj bi se nato nadaljeval na letalu, zaostril pa po prihodu v špansko prestolnico.

»Pred hotelom je stopil do mene in mislil sem, da se mi bo opravičil, a me je pljunil v obraz. Nato sem naredil nekaj korakov nazaj in mu rekel: 'John, zares si pravi moški. Ni ti treba plačati, bo to storil Bernard.' Nenadoma se je obrnil in me z glavo udaril v nos. Zaklical sem na pomoč, nato pa padel v nezavest. Dejali so mi, da sem zavest izgubil za 10 ali 15 sekund, vendar se tega ne spomnim. Potem ko me je udaril, naj bi Tomic le mirno odkorakal, kot da se ni nič zgodilo,« je obrazložil Drouet.

Nezavestnega Droueta sta na tleh našla ležati ukrajinski teniški as Aleksander Dolgopolov in njegov oče, a samemu incidentu po poročanju medijev nista bila priča. »Našla sva ga na pločniku in mu skušala pomagati. Zares se ni počutil najbolje,« je povedal Dolgopolov.

Celoten dogodek odločno zanika Tomiceva odvetnica Carmen Dieguez, ki trdi, da je Drouet napadel Tomica. »Moj klient je dejal, da je šlo za samoobrambo, zato ne verjame, da je kriv za nastale dogodke,« je dejala Dieguezova.

Celoten incident sicer še vedno preiskujeta tako ATP zveza kot Avstralska teniška zveza, Tomic starejši, ki je znan po svojem nasilnem obnašanju, pa bi znal zaradi napada za zapahi preživeti kar tri leta.