PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Španija - 1.liga

Getafe - Real Sociedad
0, 2

Baski so v odlični formi, saj so na zadnjih 24 tekmah izgubili le na gostovanju pri Realu. Z izjemno bero točk so se na lestvici prebili že vse do četrtega mesta, ki vodi celo v ligo prvakov, kjer jih pred sezono prav gotovo ni nihče pričakoval. Pred Valencio imajo pred današnjo temo dve točki prednosti, zato bo boj za četrto mesto zanimiv vse do konca, vsekakor pa si ne smejo privoščiti poraza proti Getafeju, ki do konca sezone igra brez posebne motivacije, saj je prikovan v sredino lestvice, to pa se pozna tudi na njiegovih zadnjih rezultatih – trije zaporedni porazi, na zadnjih petih tekmah pa je osvojil le dve točki. Povsem različna forma in velika razlika v motivaciji bi mogli danes gostom prinesti vsaj točko. (8/10)

Nogomet - Italija - 2.liga

Sassuolo Calcio - Padova
1

Sassuolo je že vseh 39 krogov na prvem mestu, a po seriji nekoliko slabših rezultatov se je njegova prednost stopila in tri tekme pred koncem si še ni zagotovil vsaj drugega mesta, ki vodi neposredno v serie A. Za vrat mu dihata Livorno in Verona, ki bosta do konca verjetno le stežka oddala kakšno točko, zato morajo danes domači skoraj nujno zmagati, če ne želijo v zadnjih krogih doživeti kakšne neprijetne izkušnje in padca na tretje mesto. Padova jim danes ne bi smela predstavljati previsoke ovire, saj do boja za napredovanje ne more več in najbrž njeni nogometaši že razmišljajo o poletju. (6/10)

Košarka - ZDA – NBA

Miami - Chicago/+7/
1

Miami je v prvem krogu pometel  Milwaukeejem, nič kaj boljših možnosti p anajbrž nima niti Chicago, ki je zaradi številnih poškodb precej oslabljen, precej moči pa je porabil že v dvoboju z Brooklynom, ki ga je stežka ugnal po sedmih tekmah. Spočiti zvezdniki Miamija bodo prvo tekmo v svojo korist verjetno odločili že pred zadnjo četrtino. (7/10)

Hokej - ZDA – NHL

LA Kings - St.Louis (vsota 5.5 gola)
1 (=manj)

Lahko ste prepričani, da na tekmah kraljev v končnici tudi letos ne boste nikoli videli veliko golov. OB njihovi jekleni obrambi se vedno lahko zanesete tudi na neučinkovit napad, ki le redko zadane več kot dvakrat. Prvi tekmi serije v St. Louisu sta se končali z 2:1 za domače, na tretji tekmi pa so Kopitar in soigralci zmagali z 1:0. »Nogometno tekmo« v Staples Centru lahko pričakujemo tudi danes. (9/10)