Podobni porazi, kot je bil z Belorusijo, so za športnike najtežji, kajne?

Definitivno. Vsak poraz je težak, še posebno pa na tak način, kot se nam je z zgodil z Belorusi. Res smo si močno želeli zmagati, saj smo na prvenstvo navsezadnje prišli z visokimi in jasnimi cilji. Zelo poceni smo izgubili obe tekmi. Zagotovo nas to boli.

Ko je Slovenija dvakrat ujela Beloruse, so ti v hipu vrnili udarec. Zakaj?

Po vsakem golu je najbolj pomembna naslednja izmena igralcev. Takrat je pomemben tisti kanček zbranosti. Belorusi so danes igrali zelo taktično tekmo, čakali so na naše napake in prav vsa darila izkoristili. Na koncu jim moramo čestitati. Zmagali so srečno, a zasluženo.

Ste Belorusijo bolj nadigrali kot nazadnje februarja v Vojensu?

Lahko bi temu pritrdil. Veliko smo drsali, imeli ogromno želje, a morda je manjkala agresivnost, reakcijski čas igralcev pri odpravi napak. Ni kaj, odslej bo treba zmagovati. Morali bomo biti bolj trdni v obrambi in hitreje reagirati pri spodrsljajih. Kot rečeno, to je bilo odločilnega pomena pri zmagi Belorusov. Sreča to pot ni bila na naši strani.

Imate občutek, da lahko igrate bolje?

Da, to so malenkosti, ki jih moramo popraviti, da bo celostni vtis boljši. V športu ni težko izgubiti, ko je nasprotnik boljši. Tega se vsi zavedamo. Individualne napake bomo morali reševati na drugačen način, še bolj pomagati drug drugemu in na koncu upati na boljše.

Kako ste zadovoljni s svojo igro?

Zadovoljen zagotovo nisem. Zadovoljen sem ob zmagah. Če izgubimo, vedno rečem, da bi svoje delo lahko opravil bolje ali pa imel več športne sreče. Težko je zdaj ocenjevati, v katerih situacijah bi lahko proti Norveški in Belorusiji posredoval bolje. A na velikih tekmovanjih je tako, da goli padajo tudi takrat, ko ima moštvo malo priložnosti. Takšen primer so bili Belorusi. Če bomo odpravili napake, bo tudi meni lažje v golu.

Danes sledi dan počitka, jutri pa spopad z Danci.

Počitek bo prišel zelo prav. Zavedamo se, kako pomembna bo naslednja preizkušnja. Upam, da smo se na uvodu naučili, kaj lahko počnemo v obrambi in česa ne. Proti Danski gremo na zmago!