Prvaki si lahko, vsaj za zdaj, oddahnejo. Potem ko so v St. Louisu doživeli dva poraza, so v domačem Staples centru le slavili in morda naredili prvi korak k preobratu. Izid je bil na koncu sicer nogometnih 1:0, a za vratarja domačih Jonathana Quicka je bil to prvi "shutout" v letošnji končnici.

Skupno je Quick petič v karieri ostal nepremagan v končnici, zbran pa je ostal vso tekmo; imel je 30 obramb, med njimi tudi nekaj ključnih ob koncu tekme, ko so gostje neusmiljeno napadali v lovu na izenačenje. "Kadar se srečata takšni moštvi, je to natančno tisto, kar lahko pričakuješ. Ploščki so leteli od vsepovsod, a smo bili dovolj zbrani, da smo pospravili vse odbitke," je dobro obrambno predstavo pospremil Quick. V eni od akcij je vanj trčil David Perron, pri čemer je vratarju domačih z glave snel čelado, a tudi to Quicka ni zmedlo. "Quickie je moral dati vse od sebe, da nam je pomagal. A seveda nikogar ni presenetilo, kako je igral," je svojega vratarja pohvalil kapetan kraljev Dustin Brown.

Junak na drugi strani igrišča je bil Slava Vojnov, strelec edinega gola v 25. minuti, ko je izkoristil gnečo pred vrati tekmecev in presenetil pokritega vratarja Briana Elliota. Četrta tekma, s katero lahko kralji izid v zmagah izenačijo, bo v noči na torek, znova v Kaliforniji.

Izid 1:0 je bil končni tudi na tekmi med Washingtonom in newyorškimi rangerji, le da so gledalci na zadetek čakali še precej dlje. V rednem delu namreč golov ni bilo, šele v osmi minuti podaljška je bil uspešen Mike Green. Vratar Braden Holtby je s 24 obrambami prvič v karieri ostal nepremagan v končnici, na prvih dveh tekmah je dobil le en gol, Washington pa zdaj vodi z 2:0 v zmagah.

Bolj učinkovit v napadu je bil Anaheim. Za vodstvo z 2:1 v seriji proti Detroitu je tokrat v polno zadel štirikrat, razživeli pa so se šele v drugem delu tekme. Prvi gol je v 35. minuti dosegel Nick Bonino, v zadnjem delu pa so nato svoje dodali še Ryan Getzlaf z igralcem manj, Emerson in Matt Beleskey.

Toronto je skupni izid izenačil na 1:1, tokrat so Kanadčani v Bostonu zmagali s 4:2. Domači so sicer povedli, toda začetno vodstvo je v drugi tretjini izničil Joffrey Lupul z dvema zadetkoma. Phil Kessel in James van Riemsdyk pa sta potrdila zmago v zadnji tretjini.