Slovenci so tokrat tekmo začeli bolje kot proti Norveški in že v prvi tretjini pokazali nekoliko več želje po golih in zmagi kot njihov nasprotnik, kar jim je prineslo vodilni gol Razingarja. A Belorusi so še pred koncem prve tretjine izenačili, v drugem delu igre pa celo povedli, čeprav je bila Slovenija ves čas bolj napadalna.

V zadnji tretjini so risi krenili v lov na kakšno točko, uspeli dvakrat izenačiti, a po vsakem doseženem golu jim je nekoliko padla zbranost in so tako dopustili Belorusom, da so hitro znova povedli.

Ko je v 56. minuti tako Ugarov le 27 sekund po izenačenju Saboliča povišal na 4:3, je postalo jasno, da bo Slovenija tudi tokrat verjetno ostala brez zmage, kar se je tudi uresničilo.

Jutri bodo imeli Slovenci na prvenstvu prost dan, naslednja tekma, ki bo verjetno odločala o obstanku v elitni diviziji, pa jih čaka v torek, ko se bodo ob 16:15 pomerili z Dansko.

Slovenija – Belorusija 3:4 (1:1, 0:1, 2:2)


Strelci: Razingar 14., M. Rodman 42., Sabolič 55.; Kaznadej 18., Kitarov 30., Filičkin 45., Ugarov 56.


Prva tretjina:


Tekma se je začela z izključitvijo na beloruski strani, saj je že v 17. sekundi moral na kazensko klop Kitarov, toda Slovenci tega niso znali kaznovati z golom, ki bi jim omogočil precej lažje nadaljevanje tekme. Prvič so risi resneje ogrozili Belinskega v vratih Belorusije v 6. minuti, ko ni dosti manjkalo, da bi D. Rodman plošček poslal prek črte, a so ga beloruski branilci nato vendarle uspeli dovolj ovirati, da mu to ni uspelo.


Ob izključitvi Tavžlja so se Slovenci brez večjih težav ubranili, kmalu zatem pa je imel novo priložnost drugi slovenski napad, ki ga tvorita brata Rodman in Urbas, a je plošček zletel mimo vrat.


V 14. minuti je Slovenija povedla z 1:0, ko je po obrambi Belinskega do ploščka ponovno prišel Pajič in ga podal pred prazna vrata do kapetana Razingarja, ta pa ga je brez težav potisnil v gol. Toda slovensko vodstvo ni dolgo trajalo, saj so Belorusi izenačili v 18. minuti, ko je po lepi akciji celotnega napaga plošček z leve strani Kristanu med nogama poslal Kaznadej.


V zadnjih sekundah prve tretjine je bilo vroče pred slovenskimi vrati, saj je moral Kristan dvakrat posredovati, pred zadetkom pa je Slovence rešila tudi vratnica. Prvi del igre se je tako končal z 1:1, razmerje v strelih pa je bilo 8:5 v korist Slovenije, ki je v prvih 20 minutah danes pokazala precej boljšo igro kot na uvodu včerajšnje tekme.


Druga tretjina:


Prva polovica druge tretjine je prinesla enakovredno igro obeh ekip, ki sta si priigrali nekaj manjših priložnosti, vratarja pa sta vselej dobro opravila svoje delo. Še najbližje zadetku za Slovenijo je bil Razingar v 28. minuti, ko mu je lepo pred vrata podal Kopitar, slovenski kapetan pa tokrat ni uspel zadeti še drugič na tekmi. Ob izteku 30. minute pa so Belorusi prvič na tekmi povedli, ko so kaznovali napako Tavžlja, ki je izgubil plošček za svojimi vrati, zadel je Kitarov.


Ob izključitvi Kranjca sta do strela kljub igri z igralcem manj prišla Pance in Mušič, a je ostalo pri vodstvu Belorusov, ki tokrat ob power-playu v dveh minutah skorajda niso prišli v slovensko obrambno tretjino.


V zadnjih minutah drugega dela igre so bili Slovenci precej bolj nevarni in so kar nekajkrat poskušali premagati Belinskega, ki ga jih je podobno kot dan prej norveški vratar Haugen vse bolj spravljal v obup. Risom je vendarle ostalo še 20 minut časa, da ga premagajo vsaj enkrat in si priborijo prvo točko na SP. Razmerje v strelih v drugi tretjini je bilo 9:8 v korist Slovenije.


Tretja tretjina:


Zadnja tretjina se je za Slovenijo začela sanjsko, saj so risi že po dobri minuti igre uspeli izenačiti na 2:2. David Rodman je izza vrat podal v gnečo pred vrata, kjer je bil najbolj spreten njegov brat Marcel, ki je uspel plošček ustreliti proti vratom, a je pri tem zadel v nogo enega od Belorusov, a se je po odboju plošček s precej sreče tik ob vratnici splazil v gol.


Žal so Belorusi tudi tokrat hitro našli odgovor na slovenski zadetek. Ob izključitvi Robarja so dobro pripravili akcijo z igralcem več, po strelu Stasa je bil Kristan še na pravem mestu, a odbit plošček je pristal na palici branilca Filičkina, ki je z natančnim strelom povišal na 3:2.


Slovenci so po novem zaostanku vse stavili v napad in bili precej bližje zadetku, a so Belorusi v obrambi igrali zbrano in uspevali odbijati slovenske napade. Novo priložnost za izenačenje pa so Slovenci dobili, ko je bil v 54. minuti izključen Kaznadej, risi pa so končno izkoristili tudi prednost igralca več. Po lepi podaji Jegliča je zadel Sabolič.


Po izenačenju so misli risom verjetno prehitro pobegnile k lovu na zmagoviti zadetek, kar so ponovno spretno izkoristili Belorusi. Le 27 sekund po golu Saboliča je namreč zadel Ugarov in poskrbel za hladen tuš na slovenski klopi.


Zadnje minute so se hitro iztekle in Sloveniji ob koncu ni pomagala niti igra vrez vratarja in s šestimi hokejisti v polju, saj se Belinski ni več dovolil premagati.


Slovenci so tako kljub dobri igri še drugi dan zapored precej nesrečno ostali brez točk. V zadnji tretjini risom ni pomagala niti premoč v strelih z 12:4, skupno na tekmi so Beloruse nastreljali s 30:17, svojega dne pa danes ni imel niti Robert Kristan, saj je ubranil le 76 odstotkov strelov proti svojim vratom.