PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Francija - 1.liga

St.Etienne - Bordeaux
1

St. Etienne je končno spet dočakal dobro sezono, saj so njihovi nogometaši po več kot 30 letih znova prišli do lovorike, ko so zmagali v ligaškem pokalu. Toda s tem sezone še ni bilo konec, saj se moštvo bori celo za uvrstitev v ligo prvakov. Po remiju proti Lyonu v zadnjem krogu je razlika med moštvoma na tretjem in četrtem mestu ostala dve točki, zato bo v zadnjih štirih krogih v tem dvoboju še zelo zanimivo, saj ima St. Etienne precej boljšo gol razliko in za preboj na tretje mesto ob samih zmagah potrebuje le en remi Lyona. A treba je poudariti tudi to, da lahko St. Etienne ostane tudi brez Evrope, saj le točko za njim zaostajata Lille in Nice, kar pa bi moralo njegove nogometaše le še bolj motivirati, da si danes ne privoščijo spodrsljaja proti letos precej povprečnemu Bordeauxu, ki je že davno izpadel iz boja za evropske pokale in je obsojen na sredino lestvice. (6/10)

Nogomet - Italija - 2.liga

Verona - Pro Vercelli
1

Pro Vercelli tri kroge pred koncem prvenstva za 8 točk zaostaja za mestom, ki še nudi možnost obstanka v ligi, torej je praktično že obsojen na tretjo ligo. Na drugi strani mu bo danes stala visoko motivirana zasedba Verone, ki z Livornom bije hud boj za drugo mesto, ki vodi neposredno v serie A. Med njima je le točka razlike, zato si Verona praktično ne sme več privoščiti niti remija, česar se dobro zaveda, kar je pokazala na zadnjih dveh tekmah, ko je zabila 9 golov. Tudi danes se bo verjetno znesla nad skromnim Pro Vercellijem. (10/10)

Nogomet - Švedska - 1.liga

Malmo - Norrkoping
1

Malmo je lani v zadnjem krogu izgubil naslov prvaka, letos pa je dobro začel novo sezono, saj je na prvih šestih tekmah dosegel štiri zmage in dva remija, predvsem pa je pokazal čvrsto obrambo, saj je prejel le tri gole. Norrkoping je na drugi strani trikrat zmagal in trikrat izgubil, v pokalu pa izgubil proti letos neprepričljivem Djurgardnu, v oči pa bode njegova slaba obramba, saj je v prvenstvu na šestih tekmah prejel že 12 zadetkov. Če bo Malmo tudi danes dobro postavil obrambni zid, v napadu pa izkoristil svoje priložnosti, bo skoraj zagotovo dosegel gol več od nasprotnika. (6/10)

Košarka - ZDA – NBA

Memphis - LA Clippers
1

Memphis je očitno našel orožje proti igri moštvu Clipppers, saj je po dveh porazih nanizal tri prepričljive zmage. Domači se dobro zavedajo, da morajo ranjenega tekmeca danes pokončati, kajti v primeru poraza bo odločilna sedma tekma v Los Angelesu, kjer bi se vloga favorita znova hitro preselila na stran nasprotnika. Pri gostih ima težave s poškodbo Blake Griffin, eden ključnih igralcev moštva, kar je tudi eden glavnih razlogov za slabše predstave an zadnjih tekmah. Verjetno v nekaj dneh ni uspel povsem okrevati, zato je Memphis v dobrem položaju, da se danes s četrto zmago prebije v drugi krog. (7/10)

Hokej - Mednarodni – SP

Švedska - Švica
1

Švedi domače svetovno prvenstvo odpirajo s tekmo proti vedno neugodnim Švicarjem, ki pa letos na sever Evrope niso pripotovali v tako močni zasedbi, saj jim manjka večina NHL igralcev. Na zadnjih dveh medsebojnih tekmah so presenetljivo slavili Švicarji, zato danes pri Švedih prav gotovo ne bo nobenega podcenjevanja, zaradi igranja pred svojimi navijači pa bo pot do zmage še nekoliko lažja. (7/10)