Anže Kopitar je bil podajalec pri edinem zadetku gostov, ki ga je po devetih minutah in 55 sekundah uvodne tretjine ob dveh igralcih več na ledu dosegel Dustin Brown, ko je preusmeril v mrežo strel Mikea Richardsa. Kralji so tedaj povedli z 1:0, Patrik Berglund pa je po treh minutah in 44 sekundah zadnjega dela igre izenačil na 1:1.

Zadetek na račun sreče

»Zadetek je bil dokaj srečen, saj sem zadel majhen del nebranjenega dela gola, ki sem ga videl, preden sem se odločil za strel z vrha levega kroga napadalne tretjine,« je povedal Jackman. »Strel bi moral ubraniti. Moja napaka. Že druga odločilna na drugi tekmi zapored. Moral bom braniti bolje,« se je posul s pepelom po novem razočaranju vratar branilcev naslova Jonathan Quick, ki je tokrat ubranil 23 strelov. Na prvi tekmi je v podaljšku za golom napravil veliko napako in dobesedno podal tekmecem za odločilni zadetek v podaljšku.

Na drugi strani je vratar Brian Elliott tokrat zaustavil 28 strelov. Igralci Blues sedaj za uvrstitev v drugi krog potrebujejo le še dve zmagi, s katerima bi se tekmecem oddolžili za izpad v lanski končnici. Kralji so z 0:2 v končnicah zadnjič zaostajali leta 2002, ko jih je izločil Colorado Avalanche. Serija se bo z dvema tekmama nadaljevala v Los Angelesu, prva pa bo v noči na torek po slovenskem času.

Prav tako na zahodnem delu lige so po podaljšku igralci Anaheim Ducks doma izgubili z Detroit Red Wings s 4:5. Detroit je izid v zmagah izenačil na 1:1. Na vzhodnem delu so igralci Ottawe Senators v gosteh premagali Montreal Canadiens s 4:2 in povedli z 1:0 v zmagah, tak pa je skupni izid tudi v dvoboju med Washington Capitals in New York Rangers, saj je Washington v prvem dvoboju tekmece doma odpravil s 3:1.

Ellerja so z ledu odnesli na nosilih

V Montrealu jo je hudo skupil danski reprezentančni napadalec Lars Eller. Vračal se je po plošček, ki ga je podaj Raphael Diaz, ko ga je kanadski obrambni igralec Ottawe Eric Gryba od zadaj zadel v glavo in podrl na led. Na njem je Danec nekaj časa nepremično obležal, nato je skušal sam vstati, vendar so ga morali z ledene ploskve odnesti na nosilih. V bolnišnici so ugotovili, da je imel pretres možganov in je izgubil tudi en zob, zato so ga zadržali na opazovanju. Po dvominutni kazni, ki jo je dobil Grybe, so igralci Montreala sredi druge tretjine sicer povedli z 2:1, vendar je Ottawa do konca dosegla še tri gole in slavila v gosteh.