Slovenski vojaki, policisti in gasilci so se pridružili spomladanski humanitarni akciji Anine zvezdice, zato vabijo vse ljudi dobrega srca, da se do 18. maja oglasijo v vojašnicah in na policijskih postajah ter s sabo prinesejo hrano z daljšim rokom uporabe. Hrano, ki jo bodo zbrali na takšen način, bodo predali organizaciji Anina zvezdica, ta pa bo pripravila pakete in jo razdelila pomoči potrebnim. Dobrodošlo bo vse, kar lahko pogrešate v svoji shrambi in se v času humanitarne akcije ne bo pokvarilo, torej paštete in konzervirana hrana, moka, sladkor, olje, kis, testenine, trajno mleko in seveda tudi sladkarije ne bodo odveč.

Ustanoviteljica fundacije Anine zvezdice je Ana Lukner, ki poleg tega, da pomaga socialno ogroženim, želi v ljudeh prebuditi čut do sočloveka in jim dokazati, da je s skupnimi močmi mogoče narediti veliko več, kot si mislimo. V svoji prvi akciji, ki so se je udeležili predvsem njeni prijatelji, je zbrala hrano za 37 družin, lani decembra pa je prek močno razvejane mreže »zvezdic« zbrala že 74 ton hrane. S paketi raznovrstne hrane je razveselila okoli 2100 družin iz vse Slovenije.

Policisti in vojaki so že lani sodelovali in kot pravi Vesna Drole iz Sektorja za odnose z javnostmi na GPU Ljubljana, so po grobih ocenah zbrali okoli 20 ton hrane. »V teh časih, ko je čedalje več ljudi, ki potrebujejo pomoč, so takšna sodelovanja nadvse dobrodošla. Še več, celo zelo potrebna so. Prepričani smo, da bo akcija, čeprav traja le dobra dva tedna, zaživela in da bomo s prehrambnimi paketi družinam in posameznikom vsaj nekoliko olajšali skrajno revščino, v kateri so se znašli,« pravi Droletova.