Policija je na Kellyjev dom prišla okoli 16.30 ure, od tam pa so ga odpeljali v medicinski center v Atlanti. Ob 17. uri po lokalnem času so ga razglasili za mrtvega. Razlog smrti ostaja neznanka, več bo znanega po obdukciji. Predstavnica policije je sicer dejala, da bi lahko šlo za prevelik odmerek mamil.

V duetu Kris Kross je bil poleg Kellyja, znanega pod nadimkom »Mac Daddy« še Chris Smith - »Daddy Mac«. Najbolj znana sta po svoji uspešnici Jump iz leta 1992, pa tudi po nenavadnem stilu oblačenja – ohlapne hlače sta nosila narobe oblečene. Februarja sta nastopala na dvajseti obletnici založbe So So Def, s katero sta podpisala prvo pogodbo. Takrat sta bila stara 13 let.

Založba So So Def in Kellyjeva mati Donna Kelly Pratte sta ga v skupni izjavi za javnost označila za »prijaznega, dobrodušnega ljubitelja zabave«.

»Z globoko žalostjo sporočamo, da je naš ljubljeni Chris Kelly 1. maja umrl,« piše v izjavi. »Za milijone oboževalcev po vsem svetu je postavljal nove smernice, bil je polovica Kris Krossa in je ljubil ustvarjanje glasbe. Toda za nas je bil le Chris – prijazen, velikodušen ljubitelj zabave. Čeprav je bil z nami zgolj kratek čas, se čutimo blagoslovljene, da smo lahko z njim delili nekaj neverjetnih trenutkov. Njegova zapuščina bo skozi glasbo živela naprej.«