Rammsteini so se v okviru svoje turneje »Made in Germany« ustavili v ljubljanskih Stožicah. Skoraj polna dvorana je slabi dve uri uživala pod težkimi in predvsem ritmičnimi rifi nemških metalcev, ki so s svojim nastopom več kot navdušili.

Od velikih bandov na nastopih pričakujemo presežke, spektakle. Denimo, britanski Muse slovijo po svojih digitalnih panojih, jumbo zaslonih in laserskih predstavah. Metallica je nazadnje v Zagreb s seboj pripeljala ogromen zaslon, na katerem smo lahko spremljali utrinke z odra.

Rammsteini pa očitno prisegajo na »analogne« predstave. Tu je glasba, igra, predvsem pa ogromne količine pirotehnike, ki spremenijo koncertno prizorišče v pravi inferno. Plameni švigajo publiki nad glavami in na trenutke se tudi zdi, da je kateri izmed članov banda gotovo ostal brez obrvi, saj se jim plameni sumljivo približajo. Če se kdo izmed občinstva za trenutek zasanja in prepusti glasbi, ga oglušujoči poki petard nemudoma zbudijo in vrnejo v ritem množice, ki se je tudi tokrat gibala kot eno.

Nemci so v okviru nastopa zaigrali svoje večje uspešnice, kot je Feuer Frei, Ohne Dich, Du Hast, med temi pa še uprizorili maščevalni nastop do njihovega klaviaturista. Poleg udarcev ga je doletel tudi kotel nad ognjem, za grand finalle pa še posilstvo.

Pevec Till Lindemann je na koncu koncerta s pesmijo Pussy orgazmično zaključil svoj nastop in svoj izliv simuliral z ogromnimi količinami pene, ki je prekrila množico. Vsekakor nastop, ki občinstva ne pusti hladnega. Kot pravijo, umetnost mora šokirati. To pa gre skupini Rammstein še kako dobro od rok.

Pohvala gre vsekakor tudi organizatorjem, ki so množico učinkovito usmerjali, tako da prave gneče, ki bi vsekakor lahko nastala, sploh ni bilo pretirano čutiti. Prav tako je bil odličen zvok v dvorani, čeprav smo bili nekje pri vrhu stranskih tribun.