Junak večera je bil Alexander Steen, ki je zadel za prvi gol gostiteljev po desetih minutah tekme, uspešen pa je bil tudi v podaljšku, ko je v 14. minuti podaljška zatresel mrežo prvakov za prvo zmago v končnici.

Kopitar je bil na ledu slabih 25 minut, v tem času pa je proti nasprotnim vratom sprožil dva strela, ki pa nista končala v mreži.

Veliko smolo je imel vratar Kings Jonathan Quick, ki je v rednem delu tekme ubranil 35 strelov domačega moštva, odločilno pa je branil tudi v podaljšku, ko je zaustavil pet strelov, a se mu je nato pripetil neroden spodrsljaj. Quick se za svojim golom ob igralcu več ni najbolje znašel, skušal je podati, a se je zapletel, Steen pa mu je ukradel plošček in ga potisnil v prazno mrežo. Blues je tako prekinil niz osmih porazov proti kraljem.

"Želel sem le nadaljevati igro. Potem ko je bil plošček tako daleč, sem pomislil le na to, da moram poskusiti, imel sem še sveže noge, očitno sem imel tudi nekaj sreče za golom, ustrelil sem s palico in plošček je šel v gol," je vtise po sijajni predstavi strnil Steen. Veliki osmoljenec je prav vratar kraljev Quick, kljub odličnim obrambam: "Skušal sem podati, Steen me je blokiral in zadel."

"Bogovi hokeja so nam očitno stali ob strani. Igrali smo dober hokej, to tekmo smo morali dobiti, da bi si pridobili nekaj samozavesti za nadaljevanje tekme proti branilcem naslova," je kar vrelo iz trenerja Blues Kena Hitchcocka.

Tri uvodne tekme končnice letošnje skrajšane sezone so bile odigrane v zahodni konferenci, prednost domačega terena pa so izkoristile vse tri ekipe. Chicago Blackhawks je slavil zmago z 2:1 po podaljšku proti Minnesota Wild, Anaheim Ducks pa je odpravil Detroit Red Wings s 3:1.