Panish je ob začetku postopka na sodišču dejal, da so pri AEG Live namenoma prezrli Jacksonove težave z zdravili, da bi lahko čim prej začeli turnejo "This Is It", ki bi podjetju s prodajo vstopnic lahko prinesla okoli 450 milijonov ameriški dolarjev (344 milijonov evrov).

Zagovornik podjetja AEG Marvin Putnam pa je dejal, da družba ni vedela, kaj se je dogajalo, saj je bil Jackson, ki je umrl junija leta 2009, zelo redkobeseden glede svojih navad.

Jacksonova mati in njegovi trije otroci verjamejo, da bi moral AEG prevzeti odgovornost zaradi najema zdravnika Conrada Murrayja, ki v zaporu prestaja kazen zaradi nenaklepnega uboja Jacksona.

»Michael je imel težave, doktor Murray je imel težave, težave pa je imel tudi AEG,« je dejal Panish. Dodal je: »AEG je imel težave zaradi tega, ker ni bil številka ena v koncertni industriji. To so hoteli spremeniti, ni pa jih zanimalo, kdo bo pri tem nastradal.«

Sojenje naj bi po pričakovanjih potekalo štiri mesece, poleg dveh starejših otrok Jacksona pa naj bi pričali tudi Quincy Jones, Prince, Diana Ross in Jacksonovi bivši ženi Lisa Marie Presley in Debbie Rowe.

Tožniki niso zahtevali določenega zneska za odškodnine, odvetniki pa naj bi po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dokazovali, da bi lahko Jackson do konca kariere zaslužil več kot milijardo dolarjev (760 milijonov evrov).