Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Liga prvakov

Real - Borussia (oba data gol?)
1 (=da)

Real je pred misijo nemogoče, saj potrebuje najmanj tri dosežene gole. Brez dvoma bodo domači poskušali od prve minute z vsemi močmi napasti proti vratom Borussie, zato bodo na svoji polovici Nemcem puščali precej prostora za hitre protinapade. Glede na to, da je imel Real na vseh letošnjih treh tekmah z Borussio izjemne težave, sem skoraj prepričan, da bo izpadel. Morda lahko doma izvleče častno zmago, a prav gotovo bo imela Borussia tudi tokrat kar nekaj priložnosti in vsaj enkrat se bo najbrž zatresla tudi domača mreža. (8/10)

Košarka - Slovenija - 1.liga

Tajfun Šentjur - Maribor
2

Maribor je pred veliko priložnostjo za izjemen uspeh, kajti po dveh zmagah proti Olimpiji lahko ob današnjem uspehu celo upajo, da bi pred končnico zasedli drugo mesto, kar bi jim v polfinalu dalo prednost domače tekme. Če premagajo Šentjur, mora Olimpija izgubiti proti Krki, kar ob njeni formi ne bi bilo presenetljivo, zato se Štajerci prav gotovo dobro zavedajo lepe priložnosti, da zakomplicirajo situacijo v slovenski košarki in ogrozijo Olimpijin nastop v ligi ABA. Dodaten motiv za Mariborčane bo tudi poraz, ki jim ga je Šentjur zadal pred tremi tedni. (6/10)

Košarka - ZDA – NBA

LA Clippers - Memphis
1

Gre za tipično playoff serijo, kjer sta moštvi na papirju zelo izenačeni, zato ponavadi odloča prednost domačega parketa. To se je pokazalo na vseh dosedanjih štirih tekmah, saj je izid 2:2. Po dveh zmagah Memphisa so Clippersi trdno odločeni, da ponovno prevzamejo vodstvo in se na zmago približajo napredovanju. (6/10)

Hokej - ZDA – NHL

Chicago - Minnesota
1

Chicago je bil z naskokom najboljša ekipa skrajšanega rednega dela letošnje sezone, saj je na 48 tekmah zabeležil kar 36 zmag. Ima najboljšo obrambo in drugi najboljši napad, kar njegovim hokejistom pred začetkom končnice prav gotovo vliva veliko samozavesti. Minnesota se je za končnico borila prav do zadnjega kroga, ko je le uspela osvojiti osmo mesto, sedaj pa jo čaka dvoboj z velikim favoritom. Chicago si je končnico zagotovil že pred tedni, zato so gotovo v vetrovnem mestu že vsi nestrpni pred današnjo tekmo, na kateri bodo spet zaigrali na vso moč. Vse razen zmage domačih, bi bila senzacija. (7/10)