V kletnih prostorih kavarne Metropol, kjer ima svoje prostore trenutno tudi Kiberpipa, naj bi pod okriljem ustanovljenega Zavoda študentska menza še pred pričetkom novega šolskega leta vrata odprla menza, ki bi študentom nudila cenovno ugodne obroke, medtem ko naj bi vodstvo Kiberpipi ponudilo prostore, kjer se trenutno nahaja mednarodna pisarna ŠOU in zastekljeni prostor takoj ob vhodu na Kersnikovi 4, ohranili pa bi tudi obstoječo kinodvorano v sedanjih prostori.

»Morebitna selitev Kiberpipe v ponujene prostore pomeni, da bo družabne dogodke, kakršne je Kiberpipa s sodelavci gostila do sedaj, po novem precej težje organizirati,« so o napovedanih spremembah zapisali v Kiberpipi.

Z napovedanimi spremembami so nezadovoljni tudi mediji, ki delujejo pod okriljem ljubljanske študentske organizacije, saj se jim v prihodnje obeta združitev. Video portal Šovizija in časopis Tribuna naj bi namreč svoje dejavnosti preselila v prostore v Rožni dolini, kjer že deluje Radio Študent. »Naše stališče je, da je medije dobro imeti na enem mestu. Ne gre za združevanje pod skupno politiko, temveč bi radi pripravili določene temelje za 2014, ko bo proračun manjši,« je prepričan Klasinc, medtem ko je odgovorni urednik študentskega radia Bojan Anđelkovič kritičen: »To je račun brez krčmarja, saj za mnenje niso vprašali ne ministrstva, ki je lastnik prostorov in jih daje v uporabo izključno Radiu študent, ne Zavoda študentski domovi, ki je upravljavec prostorov, niti uredništva Radia Študent v ožji in širši sestavi.«

Več v jutrišnji tiskani izdaji