Toda prva žena Juanita je njegove očitne skoke čez plot trpela kar 17 let, ko pa ji je bilo vsega dovolj, je to znala odlično unovčiti in je (samsko) življenje nadaljevala s 130 milijoni evrov odpravnine na računu. Verjetno si »leteči Jordan« vse do danes ni odpustil, ker ni podpisal predporočne pogodbe. Podobno kot na primer igralec golfa Tiger Woods, ki ga je nedavna ločitev – prav tako zaradi številnih ljubic – kljub skrušenemu priznanju stala neverjetnih pol milijarde evrov.

Športniki in njihove uradne spremljevalke. Skušnjave na službenih poteh so pogosto prevelike, lepotice pa se okoli bogatih in čednih moških največkrat sukajo z namenom, da jih omrežijo in kasneje tudi nekaj iztržijo. Zato ne čudi, da v najbolj priljubljenih moštvenih športih prek luže organizirajo posebna predavanja, na katerih svoje mlade milijonarje med drugim učijo tudi, kako se izogniti lovačam. Bolj ali manj uspešno.

In slovenski športniki? Na prvi pogled se zdijo bolj pridni kot njihovi kolegi na tujem, kljub temu pa vsake toliko vendarle polnijo časopisne stolpce, kot je bil nedavni primer nekdanjega smučarskega skakalca Primoža Peterke, ki je po devetih letih zakona najprej napovedal ločitev nekdanji manekenki Renati, nato pa sta se tudi zavoljo treh otrok odločila, da poskušata rešiti zakon. A tudi če bi šla narazen, zaradi tega finančno stanje dvakratnega zmagovalca svetovnega pokala ne bi bilo nič slabše, saj za razliko od zgoraj omenjenih svetovnih zvezdnikov ni – milijonar.

Seveda športnikov, ki se tudi zavoljo skokov čez plot ločijo, ni odstotkovno nič več kot običajnih Zemljanov, med njimi pa so tudi takšni, katerih zakon je lahko vsem za vzor. Takšna je na primer pravljična zakonska zgodba med nekdanjima številkama ena svetovnega tenisa, Andrejem Agasijem in Steffi Graf, ki sta tudi po 12 letih srečno poročena.