Mariborski rokometaši so nekoliko slabše začeli, po njihovem zaostanku s 5:7 pa so vendarle strnili svoje vrste ter imeli večji del drugega polčasa v oblasti favorizirane tekmece. Z granitno obrambo so povsem nevtralizirali rokometno izobražene gostitelje, v 51. minuti pa si z golom Mihe Zarabca priigrali tri gole prednosti (27:24). Nemška zasedba iz bližine Stuttgarta je bila na kolenih, v zadnjih devetih minutah pa ji je vendarle uspel preobrat. V 57. minuti so z igralcem več na igrišču izenačili na 29:29, v »hitchcockovski« končnici pa si tri sekunde pred koncem dvoboja z golom Rnića priigrali sklepni turnir v Nantesu.

V mariborski ekipi sta bila strelsko najbolj učinkovita Zarabec in Nikola Špelić. Prvi je dosegel osem, drugi pet golov. V domači ekipi sta blestela stara znanca slovenskih igrišč: Rnić je Mariborčanom nasul 11 zadetkov, slovenski reprezentančni vratar Primož Prošt pa je zbral 14 obramb.

»Zaslužili smo si napredovanje na zaključni turnir četverice, kar bi bil izjemen uspeh. Igrali smo zelo dobro in naredili vse prav do zadnjih dveh sekund dvoboja, ko nismo preprečili tistega usodnega strela z devetih metrov. To, kar smo pokazali, je več kot naš maksimum, zato igralcem lahko samo čestitam. Posledično smo prišli tudi v situacijo, da smo se vse do konca borili za napredovanje. Vsekakor smo zadovoljni z doseženim, vendar ko si tako blizu uspeha, si zagotovo razočaran. Z vsemi močmi smo si prizadevali, da pridemo do napredovanja, ampak na koncu so zmanjkali milimetri,« je povedal trener Maribora Marko Šibila, kapetan moštva Simon Razgor pa je dodal: »Zaslužili smo si zmago. Dobro smo se borili, nasprotnik pa je imel na koncu več sreče kot mi. Odločil je zadnji strel, ki ga je prispeval najboljši posameznik na parketu Momir Rnić.« šr, sž