Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Newcastle - Liverpool
1, 0

Newcastle si še ni povsem zagotovil obstanka v ligi, zato bo lačen zmage ali pa vsaj remija. Tokrat imajo srake dobre možnosti za kakšno točko tudi zato, ker v moštvu gostov ne bo kaznovanega Suareza, ki je bil do prejšnjega kroga prvi strelec prvenstva in je skoraj edini pravi napadalec v moštvu rdečih. Liverpool je praktično že ostal brez možnosti za uvrstitev na mesta, ki vodijo v Evropo, zato najbrž ne bo zelo nabrušen, ob številnih poškodbah pa moštvo Rodgersa niti ne deluje preveč zastrašujoče. Če bodo domači uspeli zadeti vsaj enkrat, mislim, da imajo dobre možnosti, da ostanejo neporaženi. (7/10)

Nogomet - Španija - 1.liga

Atletico - Real
1, 0

Debakel v Dortmundu prav gotovo ni pustil dobrih posledic na vzdušje v slačilnici Reala, kar bi lahko izkoristili v vrstah mestnega tekmeca Atletica, ki verjetno v obračunih s “starejšim bratom“ nima težav z motivacijo. Če gre verjeti novicam iz Madrida, naj bi Ronaldo v sredo v Dortmundu staknil poškodbo in naj bi zato današnji mestni derbi izpustil. Če se bo to izkazalo za resnico, bo Real še toliko težje ugnal Atletico, s katerim bo imel v vsakem primeru veliko dela, nenazadnje gre še vedno za tekmo, ki odloča o drugem mestu, Atletico pa je letos na svojem stadionu skoraj nepremagljiv, saj je dobil 14 od 16 tekem. (6/10)

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Bayer - Werder (vsota 2,5 gola)
2 (=več)

Dobri dve tretjini tekem Bayerja in Werderja se je v letošnji sezoni bundeslige končalo z vsaj tremi goli, na njunih tekmah pa sicer v povprečju pade 3,2 (Bayer) oziroma 3,5 gola (Werder), torej njunim navijačem res ni dolgčas. Ob luknjasti obrambi Werderja lahko danes pričakujemo vsaj dva gola domačih, tudi moštvo iz Bremna pa bo po ničli s tekme proti Wolfsburgu tokrat verjetno uspelo zadeti vsaj enkrat. (8/10)

Nogomet - Italija - 1.liga

Cagliari - Udinese
0, 2

Udinese je ob koncu sezone znova v odlični formi. Po treh zaporednih zmagah so črno-beli le še dve točki oddaljeni od petega mesta, ki vodi v evropsko ligo, z zbiranjem točk pa utegnejo nadaljevati tudi danes, ko se bodo pomerili s Cagliarijem. Čeprav Udinese tokrat gostuje, bo praktično igral doma, saj bo tekma v Trstu, kjer bo večina navijačev iz Vidma, zato pričakujem, da bo Udinese precej bližje zmagi kot Cagliari. (8/10)

Košarka - ZDA - NBA

Chicago - Brooklyn
1

Chicago vodi z 2:1 v zmagah in biki se zelo dobro zavedajo, da si nocoj nikakor ne smejo privoščiti poraza, saj bi si v nasprotnem primeru le stežka priigrali napredovanje, ker bi morali zmagati na dveh od zadnjih treh srečanj, enkrat celo v gosteh, kar je v končnici izjemno težka naloga. Po dveh zaporednih uspehih je samozavest košarkarjev Chicaga sigurno višja kot pri nasprotniku, to pa jim bo pomagalo do zmage, s katero si bodo na široko odprli vrata v drugi krog končnice. (6/10)