Na vzhodu so si mesto v končnici priigrali Pittsburgh, Boston, Washington, Montreal, Toronto, Ottawa, New York Rangers in New York Islanders. Na zahodu se moštva borijo še za dve mesti v končnici, v igri pa so še Detroit, Minnesota in Columbus.

Ottawa je v gosteh z slavila proti Washingtonu, kanadsko ekipo pa je v vodstvo popeljal Jakob Silfverberg. Izenačil je Aleks Ovečkin, odločilni zadetek za zmago pa je prispeval Segej Gončar. "Zadovoljen sem, da smo vse dvomljivce pustili za sabo," je po tekmi dejal vratar Ottawe Craig Anderson, ki je zbral 19 obramb, njegov kolega na drugi strani Michal Neuvirth pa jih je zbral kar 39.

Do zmage po podaljšku so prišli tudi Rangers. Za ekipo iz New Yorka sta že v prvi tretjini zadela Derek Stepan in Derick Brassard, izenačila sta Jiri Tlusty in Tuomo Ruutu, v zadnji tretjini pa sta zadela še Tlusty in Brad Richards. Gol za zmago je prispeval Ryan Callahan.

Philadelphia je z 2:1 premagala New York Islanders, New Jersey je s 3:2 slavil proti Pittsburghu, Boston je z 2:0 ugnal Tampo Bay, Toronto je prišel do visoke zmage s 4:0 proti Floridi, Detroit pa je bil s 5:2 boljši od Nashvilla. Montreal je v gosteh s 4:2 ugnal Winnipeg, Columbus je s 3:1 premagal Dallas, St. Louis s 4:1 Calgary, dvakrat je bil uspešen Ryan Reaves, Vancouver pa je na domačem ledu z 1:3 klonil proti Anaheimu.