Obiskovalci bodo lahko na tridnevni prireditvi okusili odlična oljčna olja iz slovenske Istre, kulinarične mojstrovine iz bledeža ter ostale izdelke, ki jih ustvarjajo prebivalci ene najlepših istrskih vasic, so sporočili iz Turističnega združenja Portorož, ki v sodelovanju z vaškim Turističnim društvom Škurša in Krajevno skupnostjo Padna tudi organizira prireditev.

Praznik je po besedah direktorja Turističnega združenja Portorož Jadrana Furlaniča odlična priložnost, da postrežejo jedi iz kakovostnih lokalno pridelanih sestavin, kar je tudi glavni namen njihovega novega projekta pod naslovom Pridelano v naši Istri.

Namen prireditve je tudi odkrivanje in spoznavanje avtohtonih sort piranskega oljčnega olja ter promocija oljčnega olja slovenske Istre. Za lokalne proizvajalce bo praznik pomembna priložnost za predstavitev in prodajo njihovih izdelkov.

Obiskovalci se bodo naslednji konec tedna lahko sprehodili po vasi, na stojnicah poizkusili domače dobrote in kupili oljčno olje. Prireditev bo ponudila tudi možnosti za številne aktivnosti in zabavo na pristni vaški "fešti". Vse dni bodo trikrat dnevno organizirani brezplačni vodeni ogledi Padne, za oglede pa bosta odprti tudi galerija Božidarja Jakca in cerkev sv. Blaža.

V sodelovanju z društvom Pangea in agencijo Autentica bodo v času praznika organizirane tudi športne aktivnosti, od t.i. Boškarinovega pohoda do kolesarskega "maratona". Poskrbeli pa bodo tudi za to, da vasice ne bodo preobremenili z avtomobili, saj bo organiziran brezplačen avtobusni prevoz na relaciji Piran-Portorož-Lucija-Sečovlje-Padna.