Slovenski reprezentant Anže Kopitar je odigral dobro tekmo, a se v statistiko strelcev ali podajalcev ni vpisal, čeprav ni bil daleč od tega. V drugi tretjini je namreč zadel okvir vrat. Edini gol za kralje, ki so povedli z 1:0, je dosegel Kyle Clifford, medtem ko so bili pri domačih natančni Pavel Dacjuk, Jordin Tootoo in Johan Franzen.

Los Angeles drži četrto mesto na zahodu, tudi po zaslugi San Joseja, ki bi ga lahko prehitel, a je izgubil dvoboj v Phoenixu. Domači so zmagali z 2:1, ki so z goloma Michaela Stona in Keitha Yandla že po prvi tretjini vodili z 2:0. Brent Burns je San Joseju na začetku druge tretjine še vlil upanje, a se do konca tekme mreži nista več zatresli.

Chicago je s 4:1 zmagal v Edmontonu, s tem pa je po sezoni 1990/91 drugič v zgodovini postal najboljša ekipa rednega dela prvenstva. Patrick Kane je dosegel gol in zbral še dve podaji, natančna sta bila tudi Johnny Oduya in Patrick Sharp, medtem ko se je pri domačih med strelce vpisal Rus Nail Jakupov.

Tampa je že zdavnaj izgubila možnosti za končnico, a to ne moti Martina St. Louisa, ki še naprej pridno zbira točke. V dvoboju s Torontom, Tampa ga je dobila s 5:2, je sedmič v karieri dosegel tri gole in na lestvici najučinkovitejših igralcev na prvem mestu prehitel Sidneyja Crosbyja. Poškodovanega napadalca Pittsburgha je z 29. golom v sezoni po točkah ujel tudi St. Louisov soigralec Steven Stamkos (imata 56 točk, dve manj od St. Louisa), ki na lestvici najboljših strelcev zaostaja le za Aleksandrom Ovečkinom (31 golov).