Luka, ste novinec v ekipi Argos Shimano in že prvo priložnost kot lider v ekipi ste sijajno izkoristili. Hitro ste dobili zaupanje.

Priznam, da sem bil v zaključku etape kar malo živčen, saj sem bil prvič v taki vlogi. Zavedal sem se priložnosti. Na višinskih pripravah v Španiji sem bil močan. Tudi Marcel Kittel (eden od dveh nosilcev ekipe) me je pohvalil in priporočil trenerjem. Ker je Kittel odšel na dirko Po Turčiji, tukaj pa ni niti ostalih sprinterjev z Degenkolbom, so vse naredili zame. Fante moram pohvaliti za pomoč.

Čeprav ste prvič v taki vlogi, je bilo iz posnetka zaključka etape videti, da imate še rezerve. V zaključku ste imeli zmagovito linijo, čeprav so bili zraven tudi Goss, Ferrari, Gavazzi, ki so že zmagovali na največjih dirkah.

Res bi bilo lahko še bolje. Po več plateh. S sprintom v zavetrju kolega Južnoafričana Van Rensburga sem glede na nasprotni veter začel prezgodaj, sicer bi bil zagotovo med trojico. Zadnje štiri kilometre smo bili kot ekipa preveč spredaj na vetru in fantom je prezgodaj zmanjkalo moči. V zadnjem kilometru sem se moral sam prebiti z desete pozicije v koloni proti čelu, kar ni bilo niti malo lahko. Vendar je bolje utrujen sprintati za prvo mesto kot spočit za peto. Sicer na Romandiji nisem pričakoval ničesar posebnega. Le to, da po višinskih pripravah v Španiji pridem v tekmovalni ritem za Giro.

Kot bivši gorski kolesar bi laično pričakovali, da boste med najboljšimi v gorah, ne pa v sprintih, čeprav ste vse največje uspehe dosegli po zaslugi močnih in hitrih nog v zahtevnih zaključkih.

Letos se na klanec ne peljem tako dobro kot lani. Razlog verjetno tiči v tem, da sem treniral le v sprinterski skupini s Kittlom in Degenkolbom. Tu na Romandiji bo več klanca in bom treniral.

To bo vaša prva tritedenska dirka. Kaj si obetate?

Sprinter John Degenkolb bo prvo ime. Verjetno bo vozil le deset etap in potem pričakujem, da bom tudi zase lahko kaj dirkal, če bom le dovolj dober.

Kako ste se po štirih mesecih znašli v ekipi?

Navadil sem se ljudi in sistema dela. Za vse je poskrbljeno. Največja sprememba zame je vloga v ekipi. Lani v dresu Save sem šel vsak tekmovalni dan na rezultat in se niti predstavljati nisem mogel, da bi šel na dirko trenirat, kar nameravam početi na Romandiji. S tem na dirkah stopnjujem pripravljenost, na rezultat pa vozim, ko sem dober oziroma najboljši v ekipi. mm