Upa, da bo z novim trenerjem na isti valovni dolžini

Pred sezono, v kateri bo glavno tekmovanje na olimpijskih igrah v ruskem Sočiju, je njeno ekipo zapustil dosedanji trener Livio Magoni. Andrea Massi se je že sestal z morebitnim njegovim naslednikom, o imenu pa ne on ne Tina Maze še nista želela govoriti. »Ni mi vseeno, s tem se kar malo obremenjujem. Želim najti pravo rešitev, da bom ostala v svetovnem vrhu. Jasno je, da tako stanje ni najboljše, toda odločitev Livia Magonija spoštujem. Zaradi družine in otroka se je odločil, da zapusti našo ekipo, v kateri je zaradi nastopov in vadbe v vseh štirih disciplinah delo naporno in zelo stresno. Upam, da bomo kmalu začeli delati z novim trenerjem in da se bomo ujeli na isti valovni dolžini,« je dejala Mazejeva o zamenjavi v njeni ekipi.

Z dopusta je prišla sproščena in polna energije. »Vesela pa sem, ker v zadnjem času nisem imela napornih treningov. Spočila sem se dobro in počasi se bo treba kondicijsko pripraviti na novo zimo. Po sezoni nisem smučala. Imela sem zahteven program v minuli zimi in se nisem želela zasititi, zato je bil ta premor zelo dobrodošel. Kljub temu nisem povsem izklopila smučanja, ker je ta šport del mene. Z Andreo Massijem sva 350 dni na leto v smučanju, na Maldivih pa sva to skušala izklopiti, se spočiti in imeti svoj mir. Mislim, da sem se dobro regenerirala. Bolj sem poležavala, kot pa počela kaj drugega. Na začetku sem imela nekaj težav, nato pa sem se polenila. Taka, jasno, nisem vse leto, vendar sem morala to narediti za svoje telo, ki je bilo zelo obremenjeno. Upam, da si je tudi Andrea Massi, ki ima včasih še bolj stresno življenje od mojega, napolnil baterije. Mislim, da mu je uspelo, ker je tri dni samo spal,« je povedala Mazejeva.

Dela ne bo spreminjal

Massi je dejal, da kljub spremembam v ekipi dela, ki je Tino Maze pripeljalo do velikega kristalnega globusa in kopice rekordov, ne bo spreminjal. »Delo pred sezono bo potekalo tako kot doslej, ker je preizkušeno in prinaša rezultate. Bo sicer ena sprememba. Maja bomo šli na testiranja, ker nam tega ni uspelo narediti na finalu svetovnega pokala v Lenzerheideju. Magonija bo treba nadomestiti. Z enim izmed strokovnjakov sem se dobil pred odhodom na dopust. Imena sicer še ne bom povedal, ker bom počakal, da konča sedanje delo in sklene pogodbo. Motilo me je, da se je v dveh največjih slovenskih televizijah pojavljalo ime na temelju govoric. Malo sem tudi razočaran, da je Magoni odšel, ker je najprej navedel en razlog, potem pa drugega. Najprej je zapustil našo ekipo, kot je dejal, zaradi družine, potem pa je odšel za trenerja v italijansko reprezentanco. Lahko bi takoj povedal, da želi trenirati ekipo svoje domovine. Poudariti pa moram, da je bil sicer zelo korekten in je pravi profesionalec,« je pojasnil Massi.

Ekipa Tine Maze tudi še nima sklenjenega dogovora s fizioterapevtko Nežko Poljanšek. »Sam sicer zelo nerad menjam posameznike v ekipi, ki je doslej delovala izjemno dobro. Tudi fizioterapevtka Nežka Poljanšek je izvrstno opravljala svoje delo. Ponudil sem ji šestdeset odstotkov več, kot je dobila v prejšnji zimi. Toda imam omejen proračun, ki je nespremenjen v zadnjih letih. Zato ne morem fizioterapevta plačati toliko kot trenerja. Upam, da bo sprejela ponudbo. Če je ne bo, potem bom moral iskati drugega fizioterapevta,« je sklenil Massi.