Zaostrene razmere na trgu dela po vsem svetu so najbolj vplivale na mlade iskalce zaposlitve. Zato so se zaposleni v podjetju Adecco odločili ukrepati in pomagati, tako da bodo mladim iskalcem zaposlitev ponudili svoje strokovno znanje in izkušnje.

Podatki o brezposelnosti mladih kažejo dramatično pomanjkanje delovnih mest po vsej Evropi, v ZDA in nekaterih predelih azijsko-pacifiške regije. Zadnji podatki za Evropo odražajo kritično stanje: 23,5 odstotka, celo 55,7 odstotka v Španiji in 58,4 odstotka v Grčiji, navajajo v Adeccu in pojasnjujejo, da to pomeni, da je v Evropi brezposelnih več kot 5,6 milijona ljudi, mlajših od 25 let, po oceni Mednarodne organizacije dela (ILO) pa trenutno delo išče več kot 75 milijonov mladih po vsem svetu. Poleg tega je nedavna raziskava Adecco pokazala, da 54 odstotkov mladih brezposelnih želi več podpore in pomoči pri njihovih prizadevanjih pri iskanju zaposlitve.

Adeccova pobuda se bo v torek izvajala po vsem svetu. V Franciji bodo njihovi zaposleni prisotni na ulicah v 33 mestih. V Španiji in Grčiji bo Adecco prisoten v več kot 150 javnih mestih in v Italiji več kot 50 mestih. V Nemčiji se bodo ukrepi izvajali v 40 mestih, v Severni Ameriki bodo glavni dogodki potekali v Detroitu in Los Angelesu. V Avstraliji bo Adecco vzpostavil stik z mladimi v 50 mestih in več deset ukrepov je načrtovanih po vsej Aziji in Latinski Ameriki. V Mehiki, Argentini in Kolumbiji kot tudi v Singapurju, Južni Koreji in na Tajskem bodo zaposleni v podjetju Adecco na ulicah in šolah. V Sloveniji bodo vse poslovalnice odprle svoja vrata in mladim omogočala brezplačno svetovanje za iskalce zaposlitve, so sporočili iz slovenske podružnice Adecca.

Ta pobuda bo zaznamovala začetek delovanja programa Adecco Way to Work, ki ponuja nasvete pri iskanju zaposlitve na spletni strani www.adeccowaytowork.com. Spletna stran je obsežen vir za mlade iskalce zaposlitve, vključno s smernicami o prošnjah za zaposlitev, pisanju življenjepisa, pripravah na intervjuje in še mnogo več, obljubljajo v Adeccu.