Povedal je, da se je posvetil predvsem podjetju, ki je njegova primarna naloga v poslovni karieri, da pa je tudi veliko razmišljal o svojih štirih letih na čelu hokejskega kluba. »Ko smo začeli delo, smo podedovali ogromen minus. Vsaj dvakrat večji, kot so ga imeli v hokejski zvezi. Še vedno sem prepričan, da je bil naš upravni odbor optimalna izbira. Imeli smo vizijo, da poplačamo dolgove, a je bil zalogaj prevelik. Priznam, da pogrešam vse te ljudi, s katerimi sem delal v hokeju. Vmes je bilo tudi ogromno lepega. Sam sem z veseljem obiskoval tekme,« je dejal Slavko Kanalec. Dognal je, da je bilo na Jesenicah premalo politične volje za rešitev vseh težav, in se sprašuje, ali je je danes kaj več. Spomnimo, da je Kanalec simpatizer Nove Slovenije, kar pa ni bilo vsem po godu. »Dobil sem ogromno pisem, v katerih so mi ljudje očitali, iz katerega političnega pola prihajam. Očitno je to za nekatere zelo moteče. Zdaj se je pokazalo, kako velika praznina je nastala v tem okolju,« je nadaljeval.

Prejšnji konec tedna se je na Jesenicah iztekel rok pri razpisu za novega predsednika HK Acroni Jesenice, na katerega se v mesecu dni ni prijavil nihče. Kanalec je povedal, da so ga morebitni kandidati spraševali, ali gre za plačano funkcijo, kar ga je presenetilo. Šef Acronija ni razkril, kolikšen je danes dolg padlega kluba, je pa omenil, da bi lahko ob koncu leta znašal okoli 1,6 milijona evrov, kolikor ga je Kanalec tudi podedoval ob ustoličenju. Dodal je, da je sam največji upnik kluba, za njim pa so člani upravnega odbora, ki so po njegovih besedah vlagali lasten denar. O tem, koliko mu Jesenice dolgujejo, ni povedal. »To je poslovna skrivnost,« je pojasnil in dal vedeti, da jeseniški hokej ne sme pričakovati velikih denarnih sredstev zgolj od Acronija ali občine: »To sta le dva igralca, na Gorenjskem pa je 1740 podjetij. Acroni z osmimi odstotki prometa v tem okolju je le eden od njih. Treba je poiskati ljudi. Kdo jih bo poiskal, ne vem. Upanje obstaja, je pa prvi pogoj zaupanje. Sam sem šel v hokej z upanjem, da mi bodo stali ob strani, a sem doživljal vedno več gnojnice in podtikanj. V življenju stvari niso preproste. Sam se ne silim v prihodnost hokeja na Jesenicah.«

Srečanja z ljubitelji hokeja na Jesenicah se je med drugim udeležil tudi predsednik hokejske zveze Matjaž Rakovec. Povedal je, da je po letu dni premora nastopil čas, da Jeseničani – lahko tudi s pomočjo HZS – naredijo dolgoročni načrt s trdnimi temelji. »Brez železarskih in tradicionalnih Jesenic slovenskega hokeja ne bo. Le tonil bo. Ena od napak je bila, da se je na silo vztrajalo pri nastopanju v EBEL, zato je treba stopiti korak nazaj in nastopati z mladimi. Zakaj si ne bi za cilj postavili vrnitve v EBEL čez tri, štiri leta? V tem obdobju ne bo nič izgubljenega. Pomembno je, da se bodo na Jesenicah znali organizirati in k projektu privabiti prave ljudi. Če bo stanje tako kot danes, denarja od sponzorjev na Jesenicah ne boste dobili. Tudi od Zavarovalnice Triglav ne,« je rekel Matjaž Rakovec.