Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Liga prvakov

Borussia D. - Real M. (oba data gol?)
1 (=da)

Glede rezultata je tokrat težko kaj trditi z gotovostjo, saj Borussie vsekakor ne gre podcenjevati, kar se je nenazadnje pokazalo tudi na obeh tekmah v prvem delu lige prvakov. Kljub vsemu verjamem, da bo Mourinho že našel pravo taktiko in prijeme za motiviranje igralcev, da se bo Real prebil v finale, a ne bo nič presenetljivega, če bo za to še pošteno garal na povratni tekmi. Danes je Borussia zmožna zmagati, a tudi Real bo imel pri tem nekaj besede in si bo zagotovo priigral nekaj priložnosti. Nekako se mi zdi, da bo Real izpolnil svoj cilj in zadel vsaj enkrat, kar bo spodbudilo domače, da zaigrajo še toliko bolj napadalno in poskušajo tudi sami čim večkrat ugnati ne najbolj zanesljivo obrambo Reala. (7/10)

Nogomet - Francija - 1.liga

St.Etienne - Ajaccio
1

ST. Etienne je pred dnevi osvojil ligaški pokal, kar je prva lovorika tega trofejnega kluba po 32 letih. To bo vsekakor še dvignilo vzdušje v slačilnici in samozavest igralcev, zato se bo klub do konca prvenstva zagotovo boril za tretje mesto, ki prinaša igranje v ligi prvakov. Za tretjim Lyonon trenutno zaostajajo 5 točk, a imajo tekmo manj. Po današnji zmagi bo boj za ligo prvakov torej povsem odprt, na poti do treh točk pa domačim stoji skromni Ajaccio, ki se bori za obstanek v ligi. (6/10)

Nogomet - Slovenija - 1. Liga

Triglav - Domžale
1, 0

Kranjčani po prihodu novega trenerja Dušana Kosića igrajo veliko bolje in pridno nabirajo točke, ki jim bodo, kot kaže, zagotovile obstanek v prvi ligi. Na zadnjih treh tekmah so zbrali 7 točk, serijo pozitivnih rezultatov pa bi utegnili nadaljevati tudi danes proti Domžalam, proti katerim v zadnjem obdobju sicer niso bili ravno uspešni, saj so na 10 medsebojnih tekmah kar osemkrat izgubili. Toda ob dobrem vzdušju v moštvu lahko tokrat pred svojimi navijači Gorenjci pridejo vsaj do točke. (5/10)

Košarka - ZDA – NBA

San Antonio - LA Lakers
1

Za to tekmo velja enaka napoved kot za prvo v seriji. Lakers brez Bryanta niso konkurenčni praktično nobeni ekipi v končnici, sploh pa ne San Antoniu. Jezerniki bodo lahko veseli vsake zmage v tej seriji, v Teksasu pa skoraj zagotovo ne morejo presenetiti ostrog, ki so zopet v polni postavi in odločni, da pridejo vsaj do konferenčnega finala. (8/10)