Letošnja sezona je posvečena Moskvi. Vse poteka po načrtu. Po OI sem imel malo premora in počitka, nato pa sem začel počasi delati na splošni moči. Želel sem postaviti temelje, specialna moč in tehnika pa sta bili nekoliko zapostavljeni. Temu sem se posvetil v drugem delu tega cikla vadbe. Sem trenutno na tretjini pripravljalnega obdobja in mečem 75 metrov iz polnega treninga. To je zadovoljivo in spodbudno za sezono. Trenutno je poudarek na specialni moči in metu težjih orodij. Tekmovalno kladivo je malo zapostavljeno, se mu bom pa posvetil julija, da bi bil v najboljši formi avgusta na SP," je priprave opisal Kozmus.

"Prvič letos bom tekmoval 25. maja na slovenski veliki nagradi v Slovenski Bistrici, nato pa bom nastopil na mitingu evropske serije v Velenju. Ta tekma bo dober pokazatelj moje forme in zato pomembna. Na njej bom imel tudi močno konkurenco in se je že zelo veselim. Želim si, da bi na pripravah, ki od aprila potekajo v Medulinu, ostal zdrav. S Primožem Četrtičem, ki je edini ostal v moji ekipi, delava dobro. Trenerske odgovornosti sem prevzel nase, ker v Sloveniji ni strokovnjaka, ki bi mi lahko pomagal, razen Vladimirja Keva, s katerim pa po razhodu nisva našla skupnega jezika. Ne potrebujem kakšnih revolucionarnih in nepreverjenih idej, s katerimi so me obletavali razni strokovnjaki. Težav nimam, čeprav me po vadbi vse boli, kar pa je normalno za ta čas treningov," je dodal Kozmus na novinarski konferenci.

V Moskvi si želi odličja

Po Velenju Kozmusa čaka nastop v slovenski reprezentanci na evropskem ekipnem prvenstvu v Kaunasu ter nato trije mitingi svetovne serije v Ostravi, Budimpešti in Madridu. "Sledil bo umik s tekmovanj, vrnil se bom le na državno prvenstvo konec julija v Koper. Nato bodo 10. avgusta kvalifikacije na SP v Moskvi in dva dni pozneje finale. Tam si želim odličje, po možnosti kar najžlahtnejše," je napovedal Kozmus.

Njegova agencija je postala tudi partner mitinga v Velenju, ki je največji in najpomembnejši miting pri nas. "Organizatorji si prizadevamo, da bi ostal največji atletski dogodek v državi ter da bi na njem uživali tako atleti kot gledalci. Želimo pripraviti pravi atletski praznik. Že doslej so nastopali svetovno znani atleti in tudi tokrat bo tako. Kozmusu želimo omogočiti dober test za zadnji ciklus priprav. Njegov glavni tekmec bo olimpijski zmagovalec Madžar Krisztian Pars ter finalisti velikih tekmovanj v zadnjem obdobju," je dejal Luka Steiner, generalni sekretar mitinga.