Glavna junaka zmage Vancouvra, ki si je zagotovil naslov prvaka severozahodne skupine, sta bila švedska dvojčka Sedin, Daniel je prispeval gol in podajo, Henrik pa dve podaji. Chicago je izgubil drugo tekmo zapored.

Če je Chicago, ki si je že zagotovil najboljše izhodišče pred končnico v zahodni konferenci, klonil, pa je slavil Pittsburgh, ekipa, ki bo z najboljšega izhodišča začela končnico v vzhodni konferenci. Pingvini, ki so vpisali sedmo zmago zapored, so s 3:1 zmagali v Ottawi, ki se med drugimi tudi z Winnipegom bori za mesto v "play-offu" vzhoda.

Jets so se Senatorjem (ter New York Rangers in Washingtonu) približali le na točko zaostanka, potem ko so z 2:1 ponoči slavili v Buffalu. Odločilni gol je dosegel Antti Miettinen v 53. minuti. "Ta tekma ne pomeni ničesar več. Zmago smo potrebovali, da bi lahko jutri naredili nekaj več. Jutri nas čaka najpomembnejša tekma sezone," je po obračunu povedal Evander Kane, ki se je tako že ozrl na obračun z Washingtonom, neposrednim tekmecem za končnico, ki je tako kot Ottawa in Rangers odigral tekmo manj.

Pomembno zmago je dosegel tudi Detroit, s 4:0 je ugnal Phoenix, in ostal v igri za izločilne boje na zahodu. Johan Franzen je zabil dvakrat, Henrik Zetterberg pa je zbral tri podaje. "To je bila za nas zelo pomembna tekma, posebej zaradi stanja na lestvici in slabih izidov z zadnjih gostovanj. A tokrat smo zmagali, čakajo nas še trije obračuni," je pojasnil vratar Detroita Jimmy Howard (34 obramb). Rdeča krila bodo do konca sezone igrala na domačem ledu proti branilcu naslova Los Angelesu in Nashvillu ter v gosteh pri Dallasu, ki se prav tako še bori za končnico na zahodu.

Tekma med odpisanim Edmontonom in Anaheimom (0:3) pa je samo potrdila, da so Kalifornijci osvojili naslov prvaka v pacifiški skupini. Točkovno je bil pri Anaheimu najbolj uspešen Corey Perry z dvema podajama.