Pred tekmo je Göppingen veljal za favorita, a vaši ekipi je uspelo nadaljevati niz neporaženosti v domači dvorani Tabor.

Že pred tekmo sem opozarjal, da so Nemci izraziti favoriti na obeh dvobojih. Ker smo imeli še v sredo težko ligaško tekmo proti Cimosu, smo imeli precej manj časa za pripravo. Še posebno v primerjavi z Göppingenom, ki je imel ligaško tekmo prejšnji petek, nato pa dovolj časa za pripravo na nas.

Prvi polčas ni obetal ugodnega razpleta za Maribor Branik, kajti Göppingen je v 21. minuti vodil že s petimi zadetki prednosti (12:7).

Svojim fantom bi iskreno čestital za prikazano predstavo proti nemškemu klubu, še posebno za vrnitev v igro po visokem zaostanku. Ko je sredi prvega polčasa kazalo, da nas je Göppingen povsem nadigral, so se z veliko mero borbenosti in želje vrnili v igro ter že do polčasa zmanjšali zaostanek samo na dva zadetka.

V drugem polčasu se je igralo gol za gol, končalo pa se je z remijem.

Göppingen je zelo močna in kakovostna ekipa, ki se ji težko enakovredno zoperstaviš s klasično igro. Gre za to, da so njegovi igralci telesno precej močnejši, zato smo morali iskati drugačne načine v igri. Na žalost nas je med tekmo v nekaterih trenutkih enostavno zmanjkalo prav zaradi njihove telesne moči. Poleg tega v napadu velikokrat nismo bili dovolj zbrani, da bi lahko na koncu tudi zmagali.

Povratna tekma bo v soboto v Nemčiji, glede na izid v dvorani Tabor pa ima Göppingen vsaj na papirju precej več možnosti za napredovanje na sklepni turnir v Nantesu.

Vesel sem, da smo vendarle ohranili serijo evropskih tekem brez poraza v dvorani Tabor. Maribor si želi in zasluži takšne rokometne tekme. Drži, da je izid prve tekme ugodnejši za goste, ampak kljub temu sem zadovoljen z razpletom v Taboru. Še vedno imamo aktiven izid in povratno tekmo bomo oboji začeli z ničle.