Kamniške odbojkarice so le še zmago oddaljene do drugega naslova državnih prvakinj. V tretji tekmi so pokazale mnogo boljšo igro kot v drugi, Mariborčanke pa so bile slabše kot na domačem igrišču, tako da so tokrat izkušnje premagale mladost. Domače so predvsem mnogo boljše sprejemale, to so jim s slabšimi servisi omogočile tudi tekmice, ki povrh vsega niso bile najboljše niti v napadu niti v bloku. Izkušene Gorenjke, pri katerih je bila spet najučinkovitejša Hrvatica Ana Starčević, so bile tokrat boljše v vseh elementih.

Kamničanke so očitno dobro analizirale drugo tekmo v Mariboru, v kateri so imele obilo težav, predvsem s sprejemom. Tokrat so bile v tem elementu od samega začetka zanesljive, kar jim je ponujalo tudi večje možnosti v napadu. Lahko so več igrale na prvi tempo, kar je dobro izkoriščala predvsem Mariborčanka v kamniški vrsti Maja Guštin, ki je prav vseh šest točk v prvem nizu dosegla s tovrstnim napadom. Ker je bila spet razpoložena tudi Ana Starčević, gostiteljice niso imele prav nobenih težav, da so povedle z 1:0. Odločilno prednost so si priigrale po prvem tehničnem odmoru, ko so ušle za štiri točke na 13:9, prednosti pa kljub dobri igri Ize Mlakar, ki je po začetnih napakah nizala točke, niso zapravile.

Na začetku drugega niza so varovanke Olega Gorbačova povedle s 6:1, videti je bilo, da bodo tokrat igralke Nove KBM Branika tiste, ki bodo v drugem nizu osvojile majhno število točk (Kamničanke so jih v Mariboru le osem). Varovanke Bruna Najdiča so se sicer nato še približale na točko zaostanka (7:8), toda sledil je nov nalet Kamničank, ki so z odlično igro le še večale prednost, tako da so zanesljivo dobile tudi drugi niz, v katerem se je videlo, da gostje niso sproščene, kot da ne bi bile prepričane v svoje sposobnosti.

Ob koncu drugega niza so Štajerke vendarle pokazale znake izboljšave svoje igre in ko so na začetku tretjega celo povedle, so mnogi pomislili, da bi se utegnila ponoviti tekma v Mariboru, ko so Kamničanke po zaostanku izenačile ter v "tie breaku" že zanesljivo vodile. Toda obratna slika se ni ponovila, domače so spet povedle, po servisu "džokerja s klopi" tudi 17:13. Vendar tekmice se niso dale. Nekajkrat so se približale na točko zaostanka, nazadnje na 22:23, toda najprej napaka Mlakarjeve v protinapadu, nato pa še blok Guštinove sta Gorenjkam dokončno omogočila veselje.