Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija – Premier

Liverpool-Chelsea (oba data gol?)
1 (=da)

Obračun tretje in četrte najbolj učinkovite ekipe v ligi bo prav gotovo postregel z atraktivno predstavo, kjer golov na obeh straneh ne bi smelo manjkati. Chelsea se krčevito bori za nastop v ligi prvakov, zato bo gotovo igral z veliko željo po zmagi, na drugi strani pa tudi Liverpoolu ne bo manjkalo motiva, saj bosta nasproti stala nekdanji trener Benitez in nekdanji ljubljenec občinstva Torres. Redsi so na zadnjih dveh tekmah sicer igrali le 0:0, a verjetnost, da bo napadalno usmerjeno moštvo Rogersa še tretjič zapored ostalo brez doseženega gola, je zelo majhna, modri pa bodo zagotovo vse moči usmerili v napad in če želijo igrati v ligi prvakov, bodo morali zadeti vsaj enkrat. (8/10)

Nogomet - Italija - 1.liga

Fiorentina - Torino
1

Fiorentina je na zadnjih šestih tekmah štirikrat zmagala in le enkrat izgubila, z dobro formo in pridnim zbiranjem točk pa si je skoraj že priigrala nastop v evropski ligi, ni pa še obupala niti nad ligo prvakov, kajti če danes zmaga, Milan pa izgubi proti Juventusu, se mu lahko Firenčani približajo le na točko zaostanka. Motiva domačim torej ne bo manjkalo, nasproti pa jim bo stal neprepričljivi Torino, ki si je obstanek verjetno že zagotovil, a je v zadnjem času precej popustil, saj je na zadnjih sedmih tekmah zmagal le enkrat. (7/10)

Nogomet - Nemčija - 2. Liga

Hertha - Sandhausen
1

Hertha igra odlično sezono, v kateri je doživela le dva poraza. Če Berlinčani tudi danes zmagajo, si bodo že štiri kroge pred koncem priigrali napredovanje v prvo ligo. Glede na njihove rezultate na domačem igrišču (10 zmag, 4 remiji in 0 porazov) se bo to najverjetneje tudi zgodilo, saj bo skromni Sandhausen, ki ga le še čudež reši izpada v tretjo ligo, le stežka pariral motiviranim nogometašem Herthe, ki bodo že danes želeli razrešiti vse dvome glede vrnitve med najboljše nemške klube. (7/10)

Formula 1 - VN Bahraina

Alonso F. - Massa F.
1

V dvoboju Ferrarijevih dirkačev, ki bosta startala kot 3. (Alonso) in 4., je velik favorit seveda Španec, saj je dobro znano, da če bo Brazilec med dirko slučajno prišel pred njega, bo kmalu dobil ukaz vodilnih mož, da more Alonsa spustiti predse. Tudi drugače je Alonso poleg Vettla glavni favorit za zmago na dirki, medtem ko bi Massa presenetil že z uvrstitvijo na zmagovalni oder. V tej stavi gre bolj ali manj le za vprašanje, ali bo Alonso brez večjih težav in okvar pripeljal do cilja ali ne, v to, da bi ga z dirkanjem na stezi prehitel moštveni kolega, pa verjamejo le redki. (8/10)

Košarka - ZDA – NBA

San Antonio - LA Lakers
1

Obe moštvi imata kar nekaj težav s poškodbami ključnih igralcev, a odsotnosti Bryanta pri Lakers verjetno niso sposobni nadomestiti, sploh pa ne v končnici, kjer je ponavadi še bolj prišel do izraza, ko je bilo treba v končnici odločati tekme. Z njim ali brez njega je to povsem drugačno moštvo in predvsem zato je v tej seriji San Antonio velik favorit, poleg tega pa so Teksačani v rednem delu sezone pokazali precej več od jezernikov, ki bodo najbrž ob koncu lahko veseli, če se bodo izognili »metli«. (8/10)