»Poslednji evropski borci – v boj za čast. Za Maribor!« Takšen je uradni slogan slovensko-nemškega obračuna, ki so ga na spletni strani mariborskega kluba označili za tekmo desetletja. Maribor Branik doma v tej sezoni še ne pozna evropskega poraza, saj je na sedmih tekmah sedemkrat zmagal. Luksemburški Dudelange je klonil s 24:39, islandski Kopavogur je izgubil obe tekmi v Taboru (25:42, 25:35), hrvaška Siscia je zaostala za trinajst zadetkov (22:35), v skupinskem delu pa so na Štajerskem kapitulirali še norveški Elverum (29:34), poljska Wisla (23:26) in danski Holstebro (27:31).

»Jasno je, da je Göppingen favorit na obeh tekmah, a se seveda nikakor ne predajamo vnaprej. Moji fantje so v tej sezoni že nekajkrat dokazali, da se znajo zoperstaviti tudi takšnim nasprotnikom. Prepričan sem, da imamo kaj pokazati. Četrtfinale je za nas tudi nagrada, toda to ne pomeni, da ne bomo skušali zagreniti življenja Göppingenu,« napoveduje trener Marko Šibila pred tekmo z devetouvrščenim klubom nemške lige, ki ima osem tujcev: tri Srbe (Beljanski, Markez, Rnić), dva Čeha (Horak, Mrkva), Črnogorca Markovića, Slovenca Prošta in Tahirovića iz Bosne in Hercegovine.

Mariborčani so v sredo odlično opravili generalko za Göppingen, saj so doma premagali Cimos (29:28) in se po številu točk izenačili s Koprčani na tretjem mestu. »Pričakujem, da nas bo prišlo podpreti ogromno ljudi, morda celo rekordno število. Igrati ob nabito polni dvorani je poseben občutek, kar te lahko ponese in ti da še dodatnih moči. Upam, da bo imel Göppingen slab dan in da bomo mi odigrali najboljšo tekmo v sezoni. Potem se lahko zgodi marsikaj,« napoveduje kapetan Simon Razgor. Göppingen je v skupinskem delu igral tudi s Cimosom in obakrat zmagal: v Kopru z 39:36, doma pa z 38:32.

Primož Prošt, ki je v Göppingen prišel po svetovnem prvenstvu v Španiji, je prejšnji teden pogodbo s klubom podaljšal še za tri sezone. »Ne bežimo od vloge favorita. Mariborčani nimajo česa izgubiti, zato bodo lahko igrali sproščeno in brez pritiska. Že z uvrstitvijo v četrtfinale so se izkazali in presegli evropske cilje,« pravi Primož Prošt. Göppingen (proračun pet milijonov evrov) je v zadnjih dveh sezonah dvakrat osvojil pokal EHF, na generalki pred Mariborom pa je v nemški ligi izgubil v gosteh proti Wetzlarju (27:30).