Ameriška gospodarska zbornica - AmCham Slovenija je v teh dneh začela sprejemati prijave četrte generacije mladih ljudi na vodilnih položajih, starih med 25 in 33 let, v program AmCham Young Professionals. Podjetja zato vabi, naj v program prijavijo svoje zaposlene mlade potenciale. Program, ki ga sestavljajo interaktivne delavnice, izobraževanja, predavanja in tudi mnoge ugodnosti, pomaga mladim voditeljem pri osebnem in poslovnem razvoju ter ustvarjanju profesionalne socialne mreže, ki jim koristi tako pri delu kot v življenju. Program spodbuja veščine, kot so komuniciranje, strategija, vodenje, timsko delo, kreativnost, razmišljanje zunaj ustaljenih okvirov in družbena odgovornost.

Od izbranih mladih se pričakuje predvsem odgovornost, ambicioznost, komunikativnost, kreativnost, visoko stopnjo integritete, strast do dela, profesionalnost, družbeno odgovornost, motiviranost, vizionarstvo, empatijo in načelnost. Udeleženci programa AmCham Young Professionals se srečujejo enkrat mesečno, v vmesnem času pa morajo izpolniti zadane naloge.

Njihovo izobraževanje poteka na interaktivnih delavnicah, različnih usposabljanjih in predavanjih, srečujejo pa se tudi z najboljšimi menedžerji, obiskujejo podjetja ter si gradijo socialno omrežje. Izmed udeležencev programa spomladi izberejo najboljših deset, izmed njih najboljšo peterico, med njimi pa najboljšega. Letos bo ta izbran na slavnostni zaključni prireditvi 23. maja.

Lani je AmCham Top Potential postala dr. Nana Šumrada Slavnič iz podjetja PWC. Program ji je pomagal na vsaj treh področjih – pri strokovni rasti, pri gradnji socialnega omrežja in pri osebnostni rasti. Njen mentor je bil Matej Potokar iz Microsofta in tudi predsednik AmCham Slovenija, spodbujevalec njene osebnostne rasti pa je bil Bogo Seme. Pravi, da ji je bilo ob sedmih letih študija in dela v tujini neprecenljivo spoznati mlade ambiciozne in pozitivne slovenske kolege, podjetjem pa priporoča, naj v program prijavijo svoje mlade sodelavce in tako poskrbijo za nastajanje in razvoj kompetentnega mladega vodstvenega kadra.

V letošnji peterici super finalistov je tudi Primož Klun, produktni vodja področja respiratornih zdravil, ki je v GlaxoSmithKline zaposlen od lanskega marca. Tudi pred tem si je šest let delovnih izkušenj nabiral v farmacevtskem podjetju kot produktni vodja na področju endokrinologije, flebologije in kardiologije. Primož Klun o sodelovanju pravi, da je v programu AmCham vzpostavil pristen in korekten odnos z različnimi profili ljudi, kar mu pomaga širiti spoznanja in obzorja, pridobil pa tudi znanja, ki jih je težko dobiti iz knjig – nasvete in izkušnje strokovnjakov iz poslovnega okolja. Neprecenljivo se mu zdi, da je vzpostavil stike in odnose z ljudmi, o katerih je prepričan, da bodo v prihodnje vplivali na gospodarski razvoj Slovenije. »Učil sem se in delal sem z vrhunskimi strokovnjaki, ki svoje znanje delijo iz lastnih izkušenj, in ne iz tuje literature,« je poudaril Primož Klun.