»V vsakem primeru bomo projekt EPM zracionalizirali. Za ilustracijo: njihova piar služba ima več zaposlenih kot moja,« je dejal župan na svoji prvi uradni novinarski konferenci po prevzemu položaja prejšnji teden.

Dotaknil se je tudi projekta Evropska prestolnica kulture (EPK), ki jo je Maribor gostil lani. »V mesecu maju bomo izoblikovali dokončen predlog zapiranja zavoda Maribor 2012, ki bo nekako med sedanjim sklepom mestnega sveta, da se zavod zapre z 31.3., in osnovno pogodbo, ki govori, da se zavod zapira s 30.6.,« je povedal. V tem času naj bi bili tudi izdelani predlogi trajnostnih rešitev, vsebin in programov EPK.

Že prihodnji teden pa naj bi se župan sestal z direktorjem Narodnega doma Maribor Vladimirjem Rukavino, s katerim bosta govorila o reševanju finančne zagate, v kateri se je znašel Festival Lent. »Oddelek za kulturo dela na tem, mislim pa, da bomo to lahko reševali v okviru rebalansa občinskega proračuna,« je pojasnil. »To, da bi po EPK nivo kulture v Mariboru bil pod ravnijo leta 2010, kar letošnji proračun kaže, je zame nesprejemljivo,« je dodal.