Moštvo iz Kalifornije je v vodstvo popeljal Drew Doughty, nato je na 1:1 izenačil Dalton Prout, Kyle Clifford pa je končni rezultat postavil v drugi tretjini. Podaja Anžeta Kopitarja za prvi gol Doughtyja je bila za slovenskega napadalca 29. v sezoni, skupno pa že jubilejna 300. v karieri onstran Atlantika.

Medtem ko je Los Angeles trdno na mestih za končnico in si bo prizadeval ostali med prvimi štirimi ekipami na zahodu za prednost domačega ledu, pa Columbus nadaljevanja sezone še nima zagotovljenega. Za zdaj je osmi, imel pa je dobro popotnico, saj je dobil zadnjih pet tekem. Niz se je končal v Staples centru, vratar Jonathan Quick z le enim prejetim golom in 20 obrambami ter obrambno zbrani soigralci so bili premočni za goste. Ti so sicer v drugi tretjini izenačili, a je le minuto in pol pozneje Clifford zapečatil njihovo usodo.

"Tako bi stvari morale potekati. Končnice tudi mi še nimamo zagotovljene, zato moramo vedno igrati tako. Vedeli smo, da prihajajo težki tekmeci, ena trenutno najbolj vročih ekip lige," je po dvoboju dejal domači vratar Quick.

Najvišji zmagi na sinočnjih dvobojih (6:1) sta dosegli ekipi New York Rangers in San Jose Sharks; Newyorčani so Florido Panthers odpravili s hitrim vodstvom v tretji minuti in štirimi goli v zadnji tretjini. Rangerji so za zdaj osmi na vzhodu, a imajo enako število točk kot Winnipeg, ki je po podaljšku premagal Carolino. San Jose pa je po točkah izenačen z Los Angelesom, za 6:1 proti Minnesoti pa sta imela s po dvema goloma največ zaslug Martin Havlat in Logan Couture.

Le gol manj, na koncu je bilo 5:1, je dosegel Dallas, ki se tudi krčevito bori za nadaljevanje sezone. Zvezde so trenutno devete na zahodu, do končnice jim manjkata dve točki. Zmaga proti Vancouvru je bila pravzaprav preobrat, gostje so vodili do 32. minute, domači pa so v začetku zadnje tretjine trikrat zadeli v polno in odločili dvoboj. Vratar Montreala Carey Price je zbral 32 obramb na tekmi s Tampo; njegova ekipa je zmagala s 3:2, odločilni gol je Brian Gionta dosegel 45 sekund pred koncem.

New Jersey je deset tekem zaman čakal na zmago, vragi pa so konec neprijetnega niza dočakali v slogu: vratar Martin Brodeur ni klonil proti Philadelphii, kar je bil zanj že 121. "shutout" v karieri, na drugi strani pa so napadalci New Jerseyja zadeli trikrat. Konec pa je še enega niza. Po osmih zaporednih uspehih je moral premoč tekmecem priznati Washington, boljša je bila Ottawa, predvsem po zaslugi Kyla Turrisa in njegovih dveh golov.