Letošnja sezona se za vas ni dobro začela?

Ne, res se ni, pa imamo vendar v rokah dober dirkalnik, kar lahko vidimo po rezultatih Raikkonena. Sicer sem na vseh treh dosedanjih dirkah prišel do točk, a so bile uvrstitve daleč od česar sem sposoben. Škoda, kajti lani sem imel nekaj težav z motivacijo, letos se dirk lotevam drugače, pa vendarle ne morem biti zadovoljen z doseženim.

Kje se skriva vzrok za vaše težave?

Nedvoumno je vse povezano z novimi pnevmatikami. Mojega sloga vožnje enostavno ne morem prilagoditi novim pnevmatikam, da bi jih bolje obvaroval pred prekomerno obrabo. Vsak dirkač ima v sebi neki svoj slog, katerega pa žal ne moreš povsem spremeniti, lahko ga le malce prilagodim. Predolgo bi trajalo, da bi povsem spremenil to, kar imam na voljo. Torej moramo poiskati kompromis v tem, kar imamo na voljo, da lahko ocenimo, kako lahko nekaj spremenimo.

Kimi Raikkonen se očitno z letošnjim dirkalnikom dobro razume?

Da, imamo zelo dober osnovni dirkalnik, težave nastanejo, kot sem omenil, pri obrabi pnevmatik in seveda nastavitvah dirkalnika kot celote. Dokler so pnevmatike dobre, nimam nobenih težav, a pri meni prej popustijo kot pri njem, in takrat se zame začne pravo garanje. Sem optimističen, saj je osnova dobra, to se vidi po Kimijevih rezultatih, torej je s tem dirkalnikom možno dosegati veliko. A kaj, ko tako težko spravim obnašanje pnevmatik v neki razumen okvir. Letos je na tem področju še težje kot lani. Če pnevmatike ne spraviš v njihov delovni okvir, postane dirkalnik skorajda nevozen.

Je res vse odvisno le od pnevmatik? Kaj pa je s šasijo dirkalnika?

Da bi izločili še ta dejavnik, morebitne težave s šasijo dirkalnika, bo ekipa že za dirko v Bahrajnu zame pripravila novo šasijo in s tem dejansko nov dirkalnik. V preteklosti je tudi to že pomagalo. Bomo videli, kaj bodo pokazali treningi in potem dirka. Res moramo izključiti vse dejavnike, da se dokopljemo do resničnega problema, kajti le tako ga bomo lahko tudi učinkovito reševali. az

povzeto po motorsport-total.com