"Z malo več sreče bi lahko tudi lepo doskočil, pa bi bilo vse v redu. A nisem in realno gledano se moram sprijazniti, da nisem bil dovolj 'natreniran' in sem imel pred prvenstvom premalo prakse, premalo ponovitev sestav. Po vseh težavah s poškodbami dlani v zadnjem času se mi enostavno ni uspelo dovolj pripraviti. Izpustil sem tekme, premalo sem naredil vaj, premalo treniral, ker sem imel poškodovane roke, tako da sem letos spomladanski del sezone pričakal le polovično pripravljen," je po ponesrečenem kvalifikacijskem nastopu, ki mu je po neverjetnih enajstih finalih EP zapored odnesel priložnost za novo kolajno - lani v Montpellierju je bil bronast -, pojasnil Petkovšek.

Šestintridesetletni Ljubljančan se zaveda, da bi z malo več športne sreče lahko še dvanajstič zapored nastopil v finalu; za preboj v osmerico najboljših je zadostovalo že okroglih 15 točk. "Že če se pri seskoku ne bi oprl na obe roki, sploh ni treba, da bi doskočil popolno, pa bi se zlahka uvrstil v finale. Sicer se zavedam, da mladi telovadci prihajajo in res fantastično telovadijo. Pa vendarle, če sam vajo lepo naredim, sem še vedno med najboljšimi. Gimnastika je le gimnastika in vedno se dogajajo napake. To je tudi čar športa. Še vedno sem dovolj konkurenčen, zato tudi z veseljem vztrajam," je še dejal telovadec Narodnega doma.

V Ljubljani si močno želi pokazati lepo gimnastiko

Konec prihodnjega tedna, od petka do nedelje, bo Ljubljana v Hali Tivoli gostila tekmo svetovnega pokala, kjer bo imel Petkovšek priložnost za popravni izpit. "Domače tekme se zelo veselim, če bodo le dlani zdržale in mi ne bodo spet popokale, da bom lahko do tekme nemoteno treniral. Bil bi vesel, če bi mojo lažjo sestavo v spomladanskem delu sezone vsaj na domači tekmi naredil tako, kot je treba. Že tako imam letos v tem delu sezone porazno statistiko," je še razmišljal štirikratni zaporedni skupni zmagovalec svetovnega pokala na bradlji, in dodal: "Za Ljubljano si močno želim, da bi pokazal lepo gimnastiko. Ni treba, da sem rezultatsko obremenjen, ampak bi rad, da me občinstvo, ki me je vajeno, vidi telovaditi tako, kot znam."

Svetovna elita bo v Ljubljano pripotovala naslednji teden, ko se bo pod Rožnikom zbralo 83 telovadcev in 43 telovadk iz 30 držav, med njimi telovadci z olimpijskimi, svetovnimi in evropskimi kolajnami.