Kotizacija je nižja kot sicer, saj Planica drugič zapored kandidira za SP, zato je bil upoštevan 25-odstotni popust. Člani predsedstva Fis bodo o prireditelju odločali na kongresu, ki bo od 1. do 6. junija 2014 v Barceloni.

"Kljub temu, da nam prvič ni uspelo, se borimo naprej. Imamo realne možnosti, da dobimo organizacijo svetovnega prvenstva leta 2019," pravi predsednik SZS Primož Ulaga.

Ambasadorja kandidature bosta še naprej Petra Majdič in Franci Petek. "Smo upanje za vse majhne države, ki v mednarodni smučarski družini pripravljajo tekmovanja na najvišji ravni. Že pri prvi kandidaturi, ko smo prišli do finala, smo dokazali, da se lahko kosamo z najboljšimi. Zdaj čutim, da je prišel čas za Planico", je dejala Petra Majdič.

Franci Petek je dodal, da je za razvoj Planice in novega nordijskega centra edina logična posledica organizacija tako velikega tekmovanja. "Z izkušnjami, ki smo si jih pridobili v preteklih desetletjih, smo že dokazali, da lahko pripravimo največje mednarodne športne dogodke," meni Petek.

Planica je lani kandidirala za SP 2017. Na kongresu Fis v Južni Koreji jo je v finalu premagal Lahti. Poleg omenjenih sta bila v igri še Oberstdorf in Zakopane.

O kandidaturi Planice smo danes v Dnevniku že poročali.