Prvaki iz leta 2011 so na koncu sicer izgubili z 2:3, a hokej tokrat ni bil povsem v ospredju. Pred tekmo so se igralci obeh ekip zbrali na sredini igrišča in se skupaj z gledalci z minuto molka spomnili na žrtve bombnega napada na maratonu. Na ledu so imeli nato več uspeha gostje, ki se še borijo za končnico, trenutno so na desetem mestu, zato sta zanje dve točki, zagotovil ju je Drew Stafford v tretji seriji kazenskih strelov, nadvse pomembni. Za Boston pa je bila tudi točka po rednem delu dovolj, da si je šestič zapored zagotovil končnico.

"Boril sem se s solzami. Težko je bilo ob tako čustvenem prizoru v dvorani ostati miren in potem še igrati tekmo," je dejal domači hokejist Dennis Seidenberg. Obe ekipi sta v spomin na tragične dogodke na čeladah nosili simbol bostonskega maratona.

Pingvini so z zmago s 6:4 proti Montrealu še korak bližje prvemu mestu po rednem delu v vzhodni konferenci. Za zmago ima veliko zaslug Brenden Morrow, ki po prihodu iz Dallasa pred tremi tedni na začetku v novi ekipi ni bil v najboljši formi, zdaj pa je že na drugi tekmi zapored dosegel dva gola.

Za mesto v končnici pa se še bori Detroit. Načrte rdečih kril je na domačem ledu pokvaril Calgary, ki je zmagal s 3:2, Detroit pa je zdaj padel na deveto mesto na zahodu. Z enakim izidom, a po podaljšku, se je končala tekma v Anaheimu. Zmagali so gostje iz Columbusa, odločilni gol je dosegel Fedor Tjutin, in zdaj so prav oni tisti, ki imajo v rokah zadnjo vozovnico za končnico in dve točki prednosti pred Detroitom. Anaheim pa je po rekordnem nizu 13 domačih zmag zdaj na svojem ledu izgubil šesto od zadnjih devetih tekem.