Letošnja prestižna enodnevna kolesarska preizkušnja se je znova razpletla po okusu španskih kolesarjev, po lanskem zmagoslavju Joaquina Rodrigueza je 77. Valonsko puščico osvojil njegov rojak in specialist za gorske preizkušnje Daniel Moreno, ki je tako dosegel 18. in zagotovo najbolj pomembno zmago v svoji poklicni karieri.

Odločitev o zmagovalcu je znova padla na zadnjem vzponu v mestece Huy, najboljši občutek in največ moči pa je na izjemno zahtevnem končnem odseku ohranil Moreno in tako prekrižal račune nekaterim favoriziranim tekmovalcem, ki so se resno spogledovali z zmago na prestižni preizkušnji v Belgiji. Moreno je v cilj prikolesaril s tremi sekundami prednosti pred zasledovalci, v neizprosnem boju za drugo in tretje mesto pa sta največ moči imela kolumbijska kolesarja.

Lanski zmagovalec Rodriguez je dirko končal na šestem, Belgijec Philippe Gilbert, lanski svetovni prvak na cestni preizkušnji v nizozemskem Valkenburgu, pa je na svoji najljubši dirki "zamrznil" 150 metrov pred ciljem in zasedel končno 15. mesto.

Kolesarje konec tega tedna čaka še tretja uveljavljena enodnevna kolesarska dirka v Ardenih, v nedeljo bo namreč klasična dirka Liege - Bastogne - Liege.