Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Grčija - Pokal

Olympiakos - Panthrakikos
1

Olympiakos je letos dominantna ekipa v Grčiji in je z lahkoto postal državni prvak. Glavni favorit je tudi za zmago v pokalu, kjer mu v polfinalu nasproti stoji dokaj skromni Panthrakikos, ki se bo, kot kaže, za las izognil izpadu v drugo ligo. Letošnja prvenstvena obračuna je Olympiacos dobil s 4:1 in 1:0, tudi tokrat pa lahko pričakujemo zmago z vsaj dvema goloma razlike, ki bo rdeče-belim odprla vrata v finale. (8/10)

Nogomet - Švedska - 1.liga

Goteborg - Syrianska
1

Goteborg si po treh sezonah v sredini lestvice letos želi skoka vsaj pod vrh. Sezono so začeli zelo dobro, saj so s sedmimi točkami po treh krogih na prvem mestu. Pokazali so trdno obrambo, saj še niso prejeli gola, zabili pa so jih 5. Obratna statistika krasi Syriansko, ki v prvih 270 minutah še ni zatresla nasprotnikove mreže, prejela pa je 4 gole, z eno točko pa zaseda predzadnje mesto. Gostje bodo tudi tokrat verjetno le stežka zabili gol, torej bo Goteborgu za ostanek na prvem mestu verjetno zadostoval že en zadetek, a zmožni so zmagati tudi z večjo razliko. (7/10)

Hokej - ZDA - NHL

LA Kings - Columbus
1

Kralji se na zahodu borijo za četrto mesto, Colubmus pa za osmo, ki še vodi v končnico. Obe moštvi torej nujno potrebujeta točke, zato bi znalo biti srečanje zelo izenačeno. V prednosti pa so vendarle domači, ki so na svojem ledu letos odlični, saj so na 21 tekmah kar 16-krat zmagali že po rednem delu. Columbus je na gostovanjih precej bolj ranljiv, zato vse kaže na zmago Kopitarja in soigralcev, s katero bi prvaki štiri kroge pred koncem rednega dela ostali v dobrem položaju, da v prvem krogu končnice dobijo prednost domačega ledu. (7/10)

Hokej - ZDA - NHL

NY Rangers - Florida
1

Florida je najslabša ekipa letošnje sezone, na 42 tekmah pa je zmagala le 13-krat. Panterji so pravi nasprotnik ob pravem času za rangerje, ki se krčevito borijo za končnico in krvavo potrebujejo vsako točko, zato bodo tekmo vzeli resno, kar bi moralo prinesti uspeh in zmago po rednem delu. (7/10)