Toronto sinoči ni imel nobenih težav na gostovanju pri Atlanti, gladko je zmagal s 113:96. DeMar DeRozan je dosegel 30 točk, Rudy Gay pa 22. Razpoloženi so bili še Jonas Valanciunas s 13 točkami, Amir Johnson in John Lucas pa sta jih dodala po 11. Dejstvo, da je prvi strelec Atlante Kyle Korver dosegel zgolj 13 točk, zgovorno priča o tem, da domači nismo imeli nobenih možnosti za presenečenje.

Atlanta si krog pred koncem na vzhodu deli peto mesto s Chicagom, drevi pa se bo na zadnji tekmi rednega dela pomerila z New Yorkom, medtem ko bodo biki gostili Washington. Kljub dobrim predstavam proti koncu rednega dela, ko so na šestih tekmah od sedmih zmagali, pa brez končnice peto sezono zapored ostajajo pri Torontu.

Los Angeles Clippers so gostili Portland Trail Blazers in zmagali s 93:77. V dresu domačih, ki so zmagali šestič zapored, je bil najboljši Caron Butler z 22 točkami, pri čemer jih je kar 18 dosegel v tretji četrtini. V ekipo se je po poškodbi vrnil tudi Chauncey Billups in vse štiri točke v 17 minutah igre dosegel iz prostih metov.

"Vesel sem, da sem znova tekal po igrišču. Morda sem bil le nekoliko preveč razburjen, ko sem metal na koš," je po tekmi dejal Billups, ki je iz igre metal 0-5. Za Portland, ki je klonil že na 12. tekmi zapored, je bil s 17 točkami najboljši Will Barton.

Drevi bo na sporedu še zadnji krog rednega dela lige, ko bo igralo vseh 30 ekip.