Anže Kopitar je danes proti golu San Joseja sprožil sedem strelov, a je bil Niemi v domačih vratih neustavljiv. Kopitar pa je v statistiko vnesel podajo pri izenačenju na 2:2 (to je bila njegova 38. točka v sezoni in 28. podaja, z njo se je na 12. mestu na lestvici najboljših podajalcev pridružil Rusoma Pavlu Dacjuku in Aleksandru Seminu), ko je bil za kralje konec druge tretjine uspešen kapetan Dustin Brown. Los Angeles in San Jose sta zdaj s 53 točkami izenačena na četrtem mestu zahodne konference, oba sta že povsem blizu uvrstitvi v končnico.

Pittsburgh, Montreal, Chicago in Anaheim že imajo zagotovljena mesta v končnici, še bolj pa se ji je približal Vancouver, čeprav je z 2:3 izgubil v St. Louisu. A ker je izgubil po podaljških, ni ostal praznih rok, tako da za dokončno potrditev končnice potrebuje le še točko.

Zelo pomembno zmago je po podaljških zabeležil Winnipeg, s 4:3 je premagal Tampo. Junak tekme je bil Andrew Ladd, ki je v rednem delu dosegel dva gola, nato pa je uspešno izvedel še kazenski strel. Pri poražencih je spet dve točki (gol in podajo) vpisal Martin St. Louis, ki se je na lestvici najučinkovitejših igralcev lige na drugem mestu izenačil s soigralcem Stevenom Stamkosom. Oba imata 53 točk, tri manj od poškodovanega Sidneyja Crosbyja. Slednji je s St. Luisom izenačen na vrhu najboljših podajalcev (41 podaj).

Edmonton je še imel možnosti za uvrstitev med najboljših na zahodu, a po porazu z Minnesoto (3:5), za katero je dva gola dosegel Kyle Brodziak, jih praktično nima več. Zato pa ima povsem realne možnosti New York Islanders, ki je z dvema goloma Avstrijca Michaela Grabnerja s 5:2 ugnal Florido, prepričljiv je bil tudi Washington, s 5:1 je nadigral Toronto. Odpisana Philadelphia je bila s 4:2 boljša od New York Rangers, Ottawa pa s 3:2 od Caroline.