»Imamo velik motiv. Želimo si, da na evropskem prvenstvu pokažemo več kot v prejšnjih obdobjih. Prepričan sem, da se lahko vsi tekmovalci in tekmovalki uvrstijo v finale ali vsaj blizu njega. Alen Dimic se želi na olimpijske igre v Rio de Janeiro uvrstiti prek mnogoboja, zato je njegov cilj uvrstitev v finale v Moskvi. Mitja Petkovšek je garal, da se je naučil nov element. Zdaj ima na bradlji izhodiščno oceno 16,5, cilj pa je, da jo do jeseni dvigne še za dve desetinki. Rok Klavora se je z leti naučil, da je treba vajo na parterju otežiti, če želi računati na uvrstitev v finale. To je tudi storil. Sašo Bertoncelj pa se lahko ob dobri izvedbi približa oceni olimpijskega prvaka na konju z ročaji. To pomeni, da je spodoben vrhunskih uvrstitev,« pravi trener moške reprezentance Edvard Kolar.

»Odločili smo se, da na evropsko prvenstvo pošljemo le najboljši dve telovadki. Želimo si končno narediti preboj na velikih tekmovanjih, saj na svetovnih pokalih dosegamo dobre rezultate,« napoveduje trener ženske reprezentance Andrej Mavrič.

Spored EP v gimnastiki, danes: kvalifikacije, moški, jutri: kvalifikacije, ženske, petek: finale mnogoboja – moški in ženske, sobota: finali na posameznih orodjih – moški (parter, konj z ročaji, krogi), ženske (preskok, bradlja), nedelja: finali na posameznih orodjih – moški (preskok, bradlja, drog), ženske (gred, parter).

Slovenska delegacija Moskva 2013, vodja: Ivan Levak, telovadci: Mitja Petkovšek (bradlja), Sašo Bertoncelj (konj z ročaji), Rok Klavora (parter), Alen Dimic (mnogoboj), Teja Belak (preskok, gred), Saša Golob (gred, parter), trenerji: Andrej Mavrič (ženske), Ljudmila Koroljenko (ženske), Edvard Kolar (moški), Sebastijan Piletič (moški), sodniki: Enes Hodžič Lederer (moški), Dejan Jovanovič (moški), Bernarda Mavrič (ženske).