Ste predsednik kluba. Kakšna je vaša ocena pravkar končane sezone?

Dosegli smo vse zastavljene cilje. Uvrstili smo se v drugi del lige prvakov, v preostalih treh tekmovanjih pa smo osvojili naslov. To je v srednjeevropski ligi, slovenskem pokalu in državnem prvenstvu. Zadnja lovorika je še posebno pomembna, ker nam odpira vrata do lige prvakov za naslednjo sezono. Dejstvo je, da je bil celoten finale s Kamnikom zelo zahteven. Zadnja zmaga s 3:0 ne odraža realnega stanja, saj se je Kamnik odlično upiral.

Koliko igralcev sedanje ekipe bo članov ACH Volleyja tudi v prihodnji sezoni?

To bomo videli zelo kmalu. Z nekaterimi igralci imamo že podpisane pogodbe, z nekaterimi ne. V tem trenutku bomo najprej proslavili zmago, nato pa se bomo dogovorili, kako naprej.

Bodo v prihodnje prevladovali slovenski odbojkarji?

Verjamem, da sta obe moštvi v finalu dokazali, da je dovolj slovenskih igralcev, ki si zaslužijo igrati vidno vlogo v ACH Volleyju. Z dvema igralcema Calcita imamo že podpisano pogodbo, v okviru dosedanjih dogovorov pa bomo nadaljevali naše pogovore o prihodnosti. Skratka, ja, v prihodnji sezoni bo v ekipi več slovenskih igralcev.

Kakšno je stanje s strokovnim štabom?

Pogodba z glavnim trenerjem Luko Slabetom je podpisana še za naslednjo sezono, tako da ne načrtujemo nobenih sprememb.

Ali je ACH Volley še zmožen konkurenčno slediti klubom v ligi prvakov?

Dejstvo je, da finančno stanje v Sloveniji ni rožnato. Že v preteklosti smo skušali z omejenimi sredstvi dokazati, da smo sposobni doseči najboljše rezultate. Verjamem, da smo to dokazali tudi letos, ko smo napredovali med dvanajst najboljših ekip v ligi prvakov. V prihodnje bo potreben dodaten razmislek, kako ohraniti to raven, ko bodo omejitve proračuna še večje.

Ali bo potem ACH Volley še naprej igral v ligi prvakov?

Za zdaj ni nobene bojazni. Kljub temu se bomo morali še enkrat prešteti in videti, kako naprej.

Ali so izplačila igralcem in trenerjem redna?

Vse poteka v skladu z dogovori, ki smo jih imeli z igralci in trenerji.

Torej ni zamud pri izplačilih?

Še enkrat – vse poteka v skladu z dogovori, ki smo jih imeli z igralci in trenerji.

Kakšne je vaša ocena letošnjih tujih igralcev v klubu?

Z nekaterimi tujci smo zadovoljni, z nekaterimi malo manj. Pri nas je preboj naredil mladi Srb Uroš Kovačević, ki je v ligi prvakov dokazal izjemno kvaliteto. Zelo nam je pomagal pri napredovanju. S kakšnim drugim tujcem smo malo manj zadovoljni, toda to je stvar naših internih pogovorov.