Prevalje.Kazenska ovadba zoper pomočnico ravnateljice prevaljske osnovne šole Franja Goloba Tatjano Grahovac, ki jo je minuli teden na Policijsko upravo Celje poslala ravnateljica Mira Hancman, v lokalnem okolju močno odmeva. Kot je znano, je ravnateljica svojo pomočnico ovadila zaradi sumov, da si je prisvojila del denarja, ki je bil namenjen smučarskemu tečaju, v ovadbi pa ji očita tudi ponarejanje. Včeraj sta se zaradi tega sestala tako svet zavoda kot tudi svet staršev. Člane obeh je vodstvo šole seznanilo z razlogi za svojo odločitev. Hancmanova je sicer dejala, da o podrobnostih ne more govoriti, a da upa, da bodo s preiskavo odgovorili na številna vprašanja, ki se glede Grahovčeve pojavljajo v javnosti.

Razumljivo je, da so starši otrok vznemirjeni, marsikateri od njih se tudi sprašuje, ali je denar, ki so ga prispevali za ta ali oni tečaj, sploh prišel v prave roke. »To bodo raziskali kriminalisti,« je na vprašanje, ali je šlo v tem primeru za enkratno dejanje ali so se morda nepravilnosti vrstile dlje časa, odgovorila Hancmanova. »Za zdaj tega ne vemo, vsekakor pa je sum storitve kaznivega dejanja utemeljen. Sumi se nanašajo na nepravilnosti tako glede zbiranja kot tudi oddajanja zbranega denarja,« je dodala.

Čeprav je slišati tudi namige, da naj bi Grahovčevi to nekdo podtaknil in naj bi šlo celo za politični obračun, ker je članica koalicijske Državljanske liste, ki se je sicer neuspešno potegovala za poslanski stolček, pa drugi dvomijo o tem, saj je Grahovčeva dejanje posredno »priznala«. Denar, ki naj bi ga neupravičeno zadržala, naj bi pomočnica ravnateljice šoli tudi že vrnila, je povedala Hancmanova. A to je storila šele, ko so jo seznanili z očitki, misleč da se bo vse poleglo in pozabilo, je še dodala ravnateljica. »Vsekakor na delovnem mestu, ki ga je zasedala doslej, ne bo mogla ostati, ne vemo pa še, ali bomo uvedli disciplinski postopek ali pa bo morda odpoved Grahovčeva dala sama,« je o sankcijah povedala Hancmanova, ki jo močno skrbi ugled šole. »Starši so nam zaupali, vedno smo imeli in še imamo tudi zelo dobre rezultate, zato nam je seveda še kako mar za naš ugled,« je še dejala Hancmanova.

Kot smo že poročali, je ukrepe napovedal tudi prevaljski župan Matic Tasič. Dejal je, da bodo od vodstva šole terjali natančno poročilo o vseh porabljenih finančnih sredstvih, ki so jih tako občina kot starši namenili za različne zunajšolske aktivnosti.