Nežnejši spol v svetu formule 1 igra vse večjo vlogo. Pri Sauberju se tako lahko pohvalijo z vodjo moštva Monisho Kaltenborn, pri Williamsu pa vlogo namestnice ekipne vodje opravlja Claire Williams. Tudi zato je nedavna izjava Mossa, ki so jo mnogi označili za seksistično, močno razburila.

»So dovolj močne, vendar ne vem, če so psihično sposobne dirkati na vso moč. Dekle bi se težko kosalo z mentalnim stresom. Enostavno misli, da niso dovolj sposobne zmagovati v formuli 1,« je za britanski Radio 5 dejal 83-letnik.

Na izrečene besede šestnajstkratnega zmagovalca se je že odzvala testna voznica Williamsa Susie Wolff, ki mu je ogorčeno odgovorila: »Z njim se nikakor ne morem strinjati. Ob njegovih besedah me kar stisne. Po slišanem intervjuju sploh ne vem, kje začeti. Sira Stirlinga in njegove dosežke zelo spoštujem, a mislim, da gre tu za generacijski prepad. Mossu se zdi neverjetno, da bi ženska nastopala v formuli 1, a ko je sam dirkal, je vsakič tvegal svoje življenje. Danes je šport tehnološko precej bolj razvit in tudi varnejši,« je povedala Wolffova, ki si še kako želi, da bi tudi ženske kmalu dobile priložnost v dirkaškem cirkusu, čeprav prvi mož formule 1 Bernie Ecclestone trdi, da se to še ne bo zgodilo tako kmalu.

»Ni razloga, zakaj ne bi vozila tudi dekleta. Na žalost si zaenkrat še ne morem predstavljati, da bo katera kdajkoli dobila priložnost pri Ferrariju ali Red Bullu. Možnosti imajo le pri manjših ekipah in še to, če bodo imele podporo sponzorjev. Žal je težava, da mnoga dekleta, ki bi se lahko enakovredno kosala z moškimi tekmeci, verjetno ne bodo dobila priložnosti.«