Hokejisti Detroit Red Wings lahko nekoliko lažje zadihajo, saj so sinoči s 3:0 nad Nashvillom naredili pomemben korak proti končnici. Zdaj zasedajo osmo mesto v zahodni konferenci, ki še vodi v drugi del tekmovanja. Z golom in podajo se je izkazal Henrik Zetterberg, ekipa pa je zabeležila prvo zmago v zadnjih štirih odigranih tekmah. Gol je dosegel še Johan Franzen, Justin Abdelkader pa je ob koncu tekme zatresel nebranjeno mrežo gostiteljev. Vratar Detroita Jimmy Howard je za shutout obranil 22 strelov.

Vodilna ekipa zahodne konference Chicago Blackhawks je sinoči gostovala pri St. Louisu in brez težav zmagala z 2:0. V vratih Chicaga je blestel Corey Crawford, ki je ustavil 30 strelov in ostal nepremagan. Gola za Chicago sta prispevala Bryan Bickell in Marian Hossa, vratarju gostiteljev Brianu Elliottu pa je tokrat spodletelo, da bi še četrto tekmo zapored odigral brez prejetega zadetka.

Edino zmago pred domačimi gledalci so vknjižili hokejisti Buffalo Sabres, ki so s 3:1 premagali Tampo. Za domače so bili uspešni Tyler Ennis, Jochen Hecht in Kevin Porter, častni zadetek za goste pa je prispeval Benoit Pouliot.